Ea e femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația. A renunțat la master acum 83 de ani, dar a vrut să își termine studiile

Ea e femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația. A renunțat la master acum 83 de ani, dar a vrut să își termine studiile

Ea e femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația. Vârsta nu a contat pentru ea. Deși a renunțat la master în urmă cu 83 de ani, aceasta a decis să își ducă studiile la bun sfârșit.

Ea e femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația

Povestea pe care o are femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația poate fi un exemplu pentru mulți. De altfel ea a fost o sursă de inspirație și pentru alte persoane și a demonstrat că nimic nu e imposibil, indiferent de vârstă.

Aceasta s-a întors la facultate după 83 de ani și a susținut examenul de disertație. De altfel femeia l-a și luat, astfel că a devenit absolventă de master. Virginia Hislop este protagonista acestei povești.

Femeia a absolvit un master în educație la Universitatea din Palo Alto, California în urmă cu câteva săptămâni. S-a înscris în 1936 la Stanford pentru programul de master, însă ulterior, războiul și dragostea i-au cam dat planurile peste cap.

Deși finalizase anii de master și urma să pregătească teza finală, bărbatul care urma să îi devină soț a fost chemat să lupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, Virginia a decis să pună pauză educației.

De ce a renunțat Virginia Hislop la studii chiar înainte de absolvire

Aceasta s-a căsătorit și a părăsit campusul universității chiar înainte de absolvire, potrivit New York Post. Asta nu înseamnă că femeia de 105 ani a uitat în toată această perioadă că urma să susțină disertația.

Astfel, în ciuda vârstei sale înainte, ea a decis să meargă mai departe. I-a plăcut întotdeauna să studieze, iar deși la acea vreme nu a găsit echilibrul pentru toate evenimentele din viața sa, iată că acum lucrurile s-au aranjat.

„M-am gândit că este unul dintre lucrurile pe care le-aș putea afce pe parcurs, dacă aveam nevoie de el. Și mi-a plăcut întotdeauna să studiez, așa că asta nu a fost cu adevărat o mare îngrijorare pentru mine. Căsătoria a fost”, a spus ea pentru site-ul de știri al lui Stanford.

Chiar dacă nu va profesa acum, Virginia consideră că pe parcursul vieții sale a învățat mai tot ceea ce trebuia să știe. Totodată, ea a profitat de oportunitățile care i-au ieșit în cale și a dat mereu ce a avut mai bun.

„Nu m-am întors la predare, dar simt că mi-am folosit certificatul de predare, lucrând în comitete și consilii și încercând să îmbunătățesc oportunitățile educaționale de fiecare dată când am avut ocazia”, a spus ea sursei citate.

Iar la ceremonia de absolvire, momentul a fost unul cât se poate de emoționant. Și nu puțini au fost cei care au felicitat-o pentru alegerea făcută. „Am așteptat mult timp pentru asta”, a spus ea la ceremonia de absolvire.

Please follow and like us:
Pin Share