FRF, finanțată de la bugetul de stat. Un minister a pompat o sumă importantă. Exclusiv

FRF, finanțată de la bugetul de stat. Un minister a pompat o sumă importantă. Exclusiv

FRF a încasat în ultimul an nu mai puțin de 37 de milioane de euro. Federația condusă de Răzvan Burleanu prosperă din toate punctele de vedere, însă a avut parte și de sprijin din partea instituțiilor statului.

FRF a primit finanțare de la Guvernului României

FANATIK a intrat în posesia unui document care arată faptul că Federația Română de Fotbal a primit finanțare de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Într-un răspuns la solicitarea asociației Ultima Redută 1947, ministerul prin Direcția de Comunicare și Coopererare Internațională a răspuns: „FRF a fost partener, alături de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (n.r. instituție de stat) în cadrul contractului de finanțare Consolidarea capacității autorităților administrației publice centrale de a optimiza procese de gestionare a organizării și desfășurării în România a evenimentelor sportive majore, al cărui beneficiar (lider de proiect) a fost Ministerul Afacerilor Interne”.

Se pare că instituția condusă de Răzvan Burleanu a primit în perioada 2014-2020 suma de 4.579.050 lei, aproximativ 900.000 de euro. Este fără doar și poate o sursă de finanțare destul de importantă venită de la bugetul de stat.

FRF susține că nu a primit niciun ban de la bugetul de stat

Guvernul României, prin vocea prim-ministrului Marcel Ciolacu, tocmai a anunțat că academiile de fotbal din România vor primi finanțare de la bugetul de stat. FRF a cerut guvernului ca primele 20 de școli să fie finanțate pe baza programului de clasificare realizat.

FRF, bani de la Guvernul României în perioada 2014-2020

În finalul anunțului postat pe site-ul frf.ro, instituția susține că nu a primit niciodată bani din fonduri publice: „FRF a investit din fonduri proprii în Academiile de copii 2,4 milioane euro în 2022. Mai menționăm că, până la acest proiect, FRF nu a fost beneficiară a fondurilor din bugetul de stat”.

În condițiile în care Federația Română de Fotbal a primit bani de la Guvernul României, se ridică inevitabil întrebarea dacă nu există anumite imixtiuni politice, mai ales că pe viitor există posibilitatea unor noi finanțări de la bugetul de stat. Precizăm că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este singura instituție a statului care a finanțat FRF.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a recunoscut oficial că a finanțat FRF cu suma de 900.000 de euro

Forul condus de Răzvan Burleanu ar fi primit fonduri de 20 de milioane de euro de la Uniunea Europeană

Federația Română de Fotbal a accesat fonduri în valoare de 20 de milioane de euro și de la Uniunea Europeană. Instituția este recompensată pe măsurile și pentru rezultatele României la Campionatul European de fotbal din Germania, unde „tricolorii” au ajuns până în optimi.

Pentru această reușit, FRF va încasa peste 12 milioane de euro de la FIFA și UEFA, adică o parte importantă din bugetul federației pentru un an calendaristic.

900.000 de euro a primit FRF de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în perioada 2014-2020
20 de milioane de euro a primit FRF de la UE

Please follow and like us:
Pin Share