Abuzul făcut de autorități în cazul investiției de pe Plaja Caelia, dovedit în instanță. Alin Bucur a câștigat o primă bătălie cu cei care i-au blocat proiectul

Abuzul făcut de autorități în cazul investiției de pe Plaja Caelia, dovedit în instanță. Alin Bucur a câștigat o primă bătălie cu cei care i-au blocat proiectul

Omul de afaceri Alin Bucur a investit aproximativ zece milioane de euro ca să amenajeze pe litoralul românesc o plajă pe care turiştii au văzut-o doar în staţiunile luxoase din Dubai, însă autorităţile locale, subordonate unor interese obscure, i-au năruit acest plan, care nu a mai putut fi realizat pentru vara lui 2024.

Primarul Constanţei recunoaşte că Alin Bucur este o victimă:  “Din păcate, investiţia s-a suprapus cu campania electorală”

În loc să ofere servicii de lux şi plajă de cinci stele, Alin Bucur s-a luptat toată vara în instanţă pentru dreptul său de a folosi plaja Caelia, a cărei concesionare a câştigat-o la licitaţie. După cum scria FANATIK încă din luna mai, numeroasele controale, derulate pe tot parcursul primăverii, au certificat faptul că totul se află în limite legale, iar la construcţii sunt folosite exclusiv materiale ecologice, însă în ultima clipă autorităţile au dat înapoi în faţa unor interese ascunse şi au oprit totul.

Alin Bucur l-a acţionat în instanţă pe primarul municipiului Constanța, Vergil Chiţac, dar și Direcția Generală Poliția Locală, Serviciul Urmărire Măsuri în Domeniul Construcțiilor. El a obţinut o primă victorie în acest diferend a cărui miză este nu doar o investiţie de milioane de  euro, ci şi bunăstarea comunităţii locale. Astfel, lui Alin Bucur i-a fost admisă cererea de chemare în judecată şi, mai mult decât atât, a fost decisă suspendarea executării somației de desființare nr. 113586/ 10.06.2024, până la pronunțarea instanţei de fond.

Această decizie favorabilă vine după ce Tribunalul Constanța aprobase continuarea lucrărilor la piscina de pe Plaja Caelia, judecătorii respingând solicitarea de suspendare a autorizației de construire.

Toate controalele de până acum au dovedit că Alin Bucur are avizele şi autorizațiile de construcţie şi, cu toate acestea, aceleaşi autorităţi care le-au emis au fost cele care ulterior au blocat lucrările şi, implicit, folosirea Plajei Caelia. De altfel, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a recunoscut practic faptul că problemele cu care se confruntă Alin Bucur sunt rezultatul intrigilor politice.

“Autorizația a fost perfect legală. Din păcate s-a suprapus cu campania electorală și unii competitori de-ai mei din cursa electorală au considerat că este o temă de exploatat pentru a câștiga voturi. Pun la îndoială o investiție care nu este a mea. Este a Constanței, a constănțenilor, și bineînțeles a investitorului privat. Suntem într-o economie de piață. Omul acela trebuie să câștige bani. Să-și recupereze investiția. Eu vă spun un lucru. Noi am dat o autorizație perfect legală. A intervenit, mă rog, știți de cine este vorba”, a recunoscut primarul Constanţei, într-un inerviu pentru DCNews.

Alin Bucur: “Mi-ați luat niște bani, mi-ați pus lacătul pe ea și acum mă dați afară?!”

De altfel, Alin Bucur însuşi a ajuns la concluzia că motivul pentru care a fost şi este supus atâtor abuzuri este că altcineva ar fi trebuit de fapt să intre în posesia plajei respective. Şicanele au început imediat ce au demarat lucrările de construcţie, pe 21 martie, iar ele au crescut în intensitate şi au angrenat mai multe instituţii ale statului. În plan politic, atacurile au fost coordonate de candidatul USR la Primăria Constanţa, Stelian Ion, care ulterior avea să piardă alegerile. “Au rupt plasa şi au băgat telefonul prin gard, să filmeze. Nu s-au prezentat cine sunt, nu au spus că ar dori să discute cu cineva de la noi, dar după aceea au postat acele filmuleţe denigratoare”, povestea pentru FANATIK un martor al uneia dintre scene, referindu-se la acţiunile filialei locale a USR.

Dacă Alin Bucur ar fi fost lăsat să-şi ducă investiţia până la capăt, turiştii din Mamaia ar fi beneficiat de condiţii pe care nu le-au avut niciodată pe litoralul românesc. Trei piscine pe plajă, două beach-baruri, o mie de şezlonguri cu umbrele cu senzori, care se învârt după soare, sunt numai câteva dintre dotările care ar fi făcut Plaja Caelia un magnet pentru turişti, inclusiv cei din străinătate.

Plaja caelia trebuia să fie un paradis ca-n Dubai sau Maldive

Acum, în loc să se bucure de beneficiile unei astfel de investiţii unice, Alin Bucur luptă ca să-şi salveze cele în jur de zece milioane de euro băgate în construcţiile de pe Plaja Caelia. “Mi-ați luat niște bani, mi-ați pus lacătul pe ea și acum mă dați afară?!”, se întreabă retoric investitorul. Somat să părăsească locul, deşi nu s-a folosit de el, Alin Bucur a obţinut luni o importantă victorie în instanţă. Până la victoria finală mai e drum lung, iar întrebările care se pun este cine, când şi cum va plăti pentru blocarea unei investiţii de zece milioane de euro.

Please follow and like us:
Pin Share