Ultimul transfer al Universității Craiova s-a convins: „E un campionat tare”. Ce l-a surprins în Bănie

Ultimul transfer al Universității Craiova s-a convins: „E un campionat tare”. Ce l-a surprins în Bănie

Iago Lopez a oferit un interviu pentru Universitatea Craiova înaintea partidei cu Unirea Slobozia. Fundașul spaniol a spus ce l-a surprins în Cetatea Băniei și a dezvăluit cine l-a convins să accepte oferta „alb-albaștrilor”.

Ultimul transfer al Universității Craiova s-a convins: „E un campionat tare”. Ce l-a surprins în Bănie

Ultimele transferuri ale Universității Craiova s-au aflat pe banca de rezerve pe stadionul „Ion Oblemenco” la meciul cu Unirea Slobozia. Doar Jovo Lukic a debutat în tricoul „alb-albastru”, Iago Lopez și Alexandru Cicâldău fiind rezerve neutilizate.

Înaintea partidei de pe stadionul „Ion Oblemenco”, Iago Lopez a vorbit deschis despre primele săptămâni petrecute la Universitatea Craiova. Fundașul dreapta este impresionat de condițiile de pregătire ale oltenilor.

Iago Lopez s-a arătat impresionat de nivelul fotbalului românesc, chiar de la primele meciuri pe care le-a văzut în SuperLiga. Fundașul spaniol a spus și care a fost singurul lucru care l-a surprins la oraș din momentul în care a venit la Universitatea Craiova.

„Am apucat să văd doar ultimele două meciuri ale Craiovei şi adevărul e că am rămas destul de impresionat. Mi se pare o ligă foarte competitivă şi îmi este deja clar că nu e uşor să te impui în faţa nimănui.

Cum spuneam şi mai devreme, nu doar ţările noastre seamănă, ci şi fotbalul. E un campionat tare, în care nimeni nu se poate impune cu uşurinţă. Dacă e să mă fi surprins ceva la Craiova, este că nu e deloc uşor să găseşti o casă sau un apartament aici

Primele impresii de aici sunt foarte pozitive şi plăcute, Craiova mi s‑a părut un oraş drăguţ şi foarte primitor. Cel mai mult m‑au impresionat condiţiile de pregătire şi antrenament pe care le oferă clubul, sunt foarte tari”, a spus Iago Lopez.

Cine e Iago Lopez? Fundașul Universității Craiova a vorbit despre familie și orașul natal

„Lugo e un orăşel superb, este mic dar în acelaşi timp foarte frumos şi pestriţ, îmi lipseşte destul de
mult. Cred că cel mai dor îmi e de gastronomia locală şi de prieteni. Vin dintr‑o familie de oameni muncitori şi modeşti.

Mama lucrează în domeniul hotelier, iar tata într‑o brutărie. Nu mai am fraţi, sunt singur la părinţi şi un copil iubit. (n.r. -Cine e fotbalistul tău preferat?) Fără îndoială, Dani Carvajal. Bineînţeles că mă atrage pentru că evoluează pe acelaşi post cu mine, dar şi pentru calităţile şi experienţa pe care le are.

E un fotbalist tot mai bun cu fiecare sezon, iar felul cum „face banda“ e impresionant pentru mine. Faptul că a câştigat cele mai importante trofee europene, în această vară, este doar cireaşa de pe tort.

M‑am simţit bine în ambele locuri, şi Depor şi Girona sunt echipe excelente. Dacă ar fi să aleg între ele, aş zice Depor, deoarece este o echipă din Galicia mea cea iubită”, a mai spus Iago Lopez.

Grego Sierra l-a convins să vină la Universitatea Craiova: „Cuvintele lui au fost decisive în decizia pe care am luat‑o”

Iago Lopez a vorbit cu Grego Sierra despre Universitatea Craiova înainte să semneze cu oltenii. Fundașul central al oltenilor l-a convins pe conaționalul său să semneze cu formația din Cetatea Băniei, care se luptă la titlu în actualul sezon din SuperLiga.

Iago Lopez a vorbit despre relația cu Costel Gâlcă, dar și despre situația sa din acest moment: „Mi‑a spus că România este o ţară destul de similară cu Spania, unde m‑aş acomoda foarte repede. Despre Craiova mi‑a zis că e un club pretenţios şi în plină expansiune, unde aş putea să‑mi continui progresul profesional.

Cuvintele lui au fost decisive în decizia pe care am luat‑o. Am o relaţie foarte bună cu domnul Gâlcă. Vă mărturisesc că m‑a sunat încă de când eram în Spania, mi‑a spus că mă doreşte aici şi m‑a încurajat să vin, pentru că Universitatea este un club foarte puternic.

Nu sunt chiar la 100%, vin după o perioadă destul de lungă de lipsă de activitate şi trec, bineînţeles, printr‑un proces de adaptare. Dar simt cum, încetul cu încetul, sunt tot mai bine pregătit şi integrat. Deja
fac antrenamentele întregi cu echipa mare, aşa că, de acum înainte, cei care vor decide cu adevărat dacă
sunt pregătit de joc sau nu vor fi antrenorii”.

Please follow and like us:
Pin Share