Ilie Năstase, discurs neașteptat la revenirea Simonei Halep în circuitul WTA: ”Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?”

Ilie Năstase, discurs neașteptat la revenirea Simonei Halep în circuitul WTA: ”Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?”

Dubla campioană de Grand Slam a lipsit din circuitul WTA timp de 4 luni din cauza unei accidentări și a decis să accepte un wild card la competiția din Hong Kong, unde o întâlnește pe Arina Rodionova în primul tur.

Decizia Simonei Halep de a juca la Hong Kong, contestată de Ilie Năstase

Simona Halep a hotărât să înceapă ușor la întoarcerea pe terenul de tenis și din această cauză a ales să joace la Hong Kong, însă Ilie Năstase nu este de acord cu decizia ei. Primul lider al clasamentului ATP consideră că acest turneu nu-i aduce niciun beneficiu româncei.

”Eu mă așteptam să joace la Wimbledon! Ce turneu e ăsta la Hong Kong?! Nu înțeleg! Am vorbit și cu domnul Țiriac. A fost numărul 1 mondial, ce-ți mai trebuie să joci la Hong Kong?! E o mare greșeală!

Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? A fost numărul 1, nu? Așa gândeam când jucam. Nu știu care e ideea. Că vrea să vadă dacă poate să revină? Trebuie să se ducă într-un turneu puternic, pentru a putea să-și dea seama unde este ca valoare.

Cu ce o ajută dacă câștigă un meci de tenis în plus? N-are ce să demonstreze ea. Păcat că a stat doi ani de zile fără să joace. Asta e problema! Nu că câștigă primul tur, al doilea tur sau turneul. E decizia ei, pe ea trebuie să o întrebați.

Dacă îmi dau cu părerea și spun ceva greșit, ies eu aiurea. Eu aș fi făcut altfel. Simona nu e de locul 1130, să fim serioși! Normal, ar fi trebuit să primească wild card la Wimbledon, pentru că ea a fost câștigătoare de Wimbledon. Dar fiecare turneu gândește altfel”, a declarat Năstase, pentru prosport.ro.

Halep merge la Transylvania Open

Simona Halep, care la finalul săptămânii trecute a împlinit 33 de ani, nu a mai jucat un meci oficial de la mijlocul lunii mai. Atunci, ea a abandonat în primul tur al întâlnirii cu americanca McCartneyKessler, de la WTA 125 Trophee Clarins.

Anterior, fostul lider mondial, care a obținut la TAS o reducere a suspendării pentru dopaj, a revenit în circuit la turneul de la Miami, acolo unde a fost învinsă încă din runda inaugurală de Paula Badosa din Spania.

În acest moment, Simona Halep se află pe locul 1.130 în clasamentul mondial și are nevoie de invitații pentru a putea participa la turneele din circuitul WTA. Deocamdată, românca a conformat că în acest final de an va mia juca la Transylvania Open de la Cluj-Napoca.

Please follow and like us:
Pin Share