România, vizată de un nou ciclon. Se anunță furtuni și ploi cu descărcări electrice

România, vizată de un nou ciclon. Se anunță furtuni și ploi cu descărcări electrice

Vremea rea revine în România. În următoarele 24 de ore, meteorologii spun că vremea va fi frumoasă cu maxime de peste 20 de grade Celsius, însă de joi furtunile și ploile cu descărcări electrice vor acapara mare parte din țară.

România, vizată de un nou ciclon

Potrivit meteorologilor, un ciclon va veni în România de la vest la est și va aduce, încă din timpul nopții de joi spre vineri, cantități mari de precipitații care se vor extinde treptat.

Ploile vor începe în jumătatea vestică a țării, urmând ca în weekend, depresiunea atmosferică să crească și să se deplaseze în estul țării.

Astfel, ploile se vor muta progresiv spre regiunile de sudul și estul României, unde local vor fi posibile averse torențiale și furtuni cu descărcări electrice.

Cantitățile de apă pot depăși 50 – 60 l/mp și pot provoca viituri și inundații locale sau băltiri pe câmpuri în Muntenia, Dobrogea și Moldova, unde pe arii extinse se semnalează exces de umiditate în sol din cauza ploilor abundente care au căzut din ultima perioadă.

Totodată, meteorologii anunță că și la începutul săptămânii viitoare șansele de ploi se mențin ridicate, mai ales în jumătatea estică a României.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

În săptămâna 07-14 octombrie, meteorologii spun că pe întreg teritoriul României valorile termice vor fi ceva mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă a anului.

”Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui uşor excedent în extremitatea de nord-vest a ţării”, au transmis reprezentanții ANM.

Aceștia spun că în jurul datei de 9 octombrie, temperaturile vor crește chiar și la 24 de grade, iar apoi, vor scădea, din nou, și vor ajunge la 20 de grade.

Pe parcursul nopții, valorile termice vor fi scăzute, cu medii în jurul a 5 grade, însă spre finalul săptămânii minimele se vor situa între 10 și 12 grade Celsius.

Please follow and like us:
Pin Share