Simona Halep, prima reacție după eliminarea fulger de la Hong Kong: „Revenirile nu sunt niciodată ușoare”. Ce loc va ocupa în clasamentul WTA

Simona Halep, prima reacție după eliminarea fulger de la Hong Kong: „Revenirile nu sunt niciodată ușoare”. Ce loc va ocupa în clasamentul WTA

Simona Halep a spart gheața și a câștigat primul meci în circuitul WTA după o lungă perioadă (777 de zile). Calificată în turul 2 la WTA 125 Hong Kong, „Simo” a cedat în meciul cu rusoaica Anna Blinkova (78 WTA), scor 2-6, 1-6. Fostul lider mondial a reacționat în premieră pe rețelele de socializare.

Simona Halep, prima reacție după eliminarea fulger de la Hong Kong: „Revenirile nu sunt niciodată ușoare”

Simona Halep a început bine meciul cu Anna Blinkova din turul 2 la WTA 125 Hong Kong. Românca a condus cu 1-0 și 2-1, însă a urmat o serie incredibilă a jucătoarei de 26 de ani din Rusia. Sportiva născută la Constanța a mai câștigat un singur game până la final și a cedat după doar o oră și 7 minute.

După eșec, Simona Halep a oferit o primă reacție pe rețelele de socializare. Dubla campioană de Grand Slam le-a mulțumit fanilor pentru sprijinul și încurajările pe care le-a primit pe parcursul competiției din Asia.

„Revenirile nu sunt niciodată ușoare. Mulțumesc Hong Kong pentru primirea călduroasă”, a fost scurta reacție a Simonei Halep pe căile oficiale de comunicare. Jucătoarea de tenis în vârstă de 33 de ani este așteptată și la turneul WTA 250 de la Hong Kong, care va avea loc la finalul lunii octombrie.

Simona Halep, salt impresionant în clasament

Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 2.000 de dolari și 15 puncte în clasamentul WTA, grație performanței de la Hong Kong. Astfel, fostul lider mondial a înregistrat un salt important în ierarhie.

De la începutul săptămânii viitoare, Simona Halep va ocupa locul 879 WTA. Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 va urca nu mai puțin de 251 de locuri în ierarhia WTA.

În prima rundă, Simona Halep a învins-o pe Arina Rodionova, din Australia, scor 6-2, 4-6, 6-4. Tot în acest an, „Simo” le-a mai întâlnit pe Paula Badosa (6-1, 4-6, 3-6) la Miami Open și pe McCartney Kessler (7-5, 2-3, ret.) la WTA 125 Trophee Clarins.

Fostul antrenor al Simonei Halep, verdict după parcursul de la Hong Kong

Firicel Tomai a analizat revenirea Simonei Halep în circuitul WTA. Fostul antrenor al jucătoarei de tenis a mărturisit că oboseala fizică s-a simțit în joc. Tehnicianul a tras un semnal de alarmă în cazul dublei campioane de Grand Slam.

„Personal, la meciul de ieri era de așteptat să câștige. Mă așteptam un pic mai ușor, dar e bine că a câștigat. În a doua confruntare, cred că a fost obosită Simona, s-a resimțit. A fost cam sec meciul. Și adversara a fost pe măsură. M-aș fi bucurat să fie un meci mai echilibrat. Eu speram chiar să câștige. Dar se pare că încă nu e timpul potrivit. Nu știu cât de bine fizic e Simona acum.

E foarte importantă revenirea. Își dovedește ei că poate. Și că a reușit să revină în programul competițional. Ideea e că e un pic haotică treaba, pentru că nici ea, din ce văd, nu știe pe ce se bazează fizic. Nu știe dacă a rezolvat probleme. Dacă o mai supără. Dacă mai revin durerile și neplăcerile. Și atunci e greu să dai 100%. E greu să dai totul pe teren.

E important că a revenit, dar depinde mult de ce o să se întâmple pe viitor. Din ce știu ea e hotărâtă să înceapă cu turnee mai mici, să o ia de jos. Greu, destul de greu, că fizic nu e 100%. Simonei, dacă 25% din fizic îi lipsește, e descoperită. Cred că acum acum e pe la un 40%. Aici e toată treaba.

Când ea își va reveni fizic, putem să așteptăm să lege victoriile. În continuare am mare încredere în Simona. E o jucătoare de elită, o jucătoare sclipitoare. Și trebuie să reînvețe să câștige. În tenis, în momentul în care câștigi câteva meciuri înveți să câștigi și sub potențialul fizic sau al jocului poți manageria jocului astfel încât să-l câștigi. Asta e cel mai important, până la urmă”, a declarat Firicel Tomai, conform sport.ro.

Please follow and like us:
Pin Share