Băutura vedetă a toamnei, un pericol pentru sănătate. La ce riscuri se expun cei care o consumă, de fapt

Băutura vedetă a toamnei, un pericol pentru sănătate. La ce riscuri se expun cei care o consumă, de fapt

Băutura vedetă a toamnei, un pericol pentru sănătate. La ce riscuri se expun cei care o consumă, de fapt. Semnalul de alarmă tras de specialiști legat de această licoare, care se numără printre preferatele tinerilor și adolescenților.

Licoarea preferată toamna, o amenințare pentru organismul uman. Care sunt dificultățile ce pot apărea în rândul oamenilor

Licoarea preferată toamna, o amenințare pentru organismul uman. Care sunt dificultățile ce pot apărea în rândul oamenilor. Medicii nutriționiști susțin că este vorba de o băutură care se vinde în cantități foarte mari.

Mulți oameni adoră să încerce diverse arome, în funcție de sezon, așa cum este și cazul unei cafele. Aceasta se numește Pumpkin Spiced Latte, care este un amestec de arome tradiționale de condimente, cum ar fi scorțișoară, nucșoară și cuișoare.

De asemenea, are în compoziția sa lapte aburit, espresso și adesea zahăr, acoperit cu frișcă și condimente pentru plăcintă cu dovleac. Cei care au gustat au declarat că nu are neapărat gust de dovleac, ci mai degrabă se simt mai multe arome.

Băutura este adorată de foarte multe persoane, în special de tineri și adolescenți, însă specialiștii atrag atenția asupra conținutului ridicat de cofeină. Cantitatea de cofeină poate ajunge până la 135 mg în variantele mari.

În condițiile acestea se depășește limita zilnică recomandată de 100 mg pentru tinerii cu vârste între 12 și 18 ani. Un consum excesiv de cofeină poate crește riscurile de probleme cardiace, adolescenții fiind mai vulnerabili la tulburări mintale, cum ar fi depresia.

De ce Pumpkin Spiced Latte nu e o băutură bună pentru adolescenți

„Consumul excesiv de cofeină pentru tinerii adolescenți poate duce la o creștere a ritmului cardiac, cunoscut sub numele de tahicardie, care poate fi periculos, în special pentru adolescenții cu afecțiuni cardiace de bază.

Dincolo de daunele fizice, prea multă cofeină la adolescenți poate duce la schimbări de dispoziție și neliniște, precum și la exacerbarea problemelor de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia, care sunt deja frecvente în timpul adolescenței. 

Faptul că un Pumpkin Spiced Latte mare conține mai mult decât doza recomandată de cofeină pentru un adolescent înseamnă că merită să discutați cu ei despre cofeina pe care o consumă după școală”, a spus medicul Masarat Jilani pentru Daily Mail.

Doctorul le sugerează tinerilor să ia în clacul opțiunea de a cere cafea decofeinizată atunci când comandă. Această băutură, care este foarte la modă toamna aceasta, nu își va schimba aspectul și nici gustul.

Please follow and like us:
Pin Share