Indicatorul rutier care dă mari bătăi celor care dau pentru permis. “E cedează la ceva, dar nu pot să imi dau seama la ce”

Indicatorul rutier care dă mari bătăi celor care dau pentru permis. “E cedează la ceva, dar nu pot să imi dau seama la ce”

Un indicator rutier dă mari bătăi de cap celor care dau pentru permis. Ba chiar, ridică probleme și celor mai experimentați șoferi, fiind printre cele mai puțin cunoscute semne de circulație.

Ce indicator rutier ridică probleme celor care dau pentru permis

Triunghiul roșu cu un punct negru în centru este indicatorul rutier pe care mulți șoferi nu îl cunosc. Deși unii dintre ei l-au întâlnit în traficul rutier, nu pot explica semnificația acestuia.

Semnul de circulație a fost introdus în legislația din România încă din 2014. Acesta atrage atenția asupra unei „zone cu risc ridicat de accidente”. Apare pe acele porțiuni de drum pe care au fost raportate cel puțin 10 accidente grave în care cel puțin 10 oameni au murit sau au fost răniți, pe o perioadă de 5 ani la rând.

Cu toate că este un indicator rutier important, polițiștii rutieri au constatat că reprezintă un „mister” chiar și pentru cei care șofează de mult timp. De exemplu, persoanele care vin să dea examen pentru a-și recupera permisul suspendat întâmpină probleme la această întrebare.

„Presupun că drum cu denivelări, ceva gropi”/ „E cedează la ceva, dar nu pot să imi dau seama la ce”, au răspuns doi șoferi întrebați dacă știu semnificația acestui indicator, potrivit Observator News.

Indicatorul rutier care dă mari bătăi celor care dau pentru permis. Foto Digi 24

Recomandările experților din domeniul rutier

În Capitală au fost instalate 34 de indicatoare rutiere de acest fel în ultimii cinci ani. Totuși, mulți dintre conducătorii auto întâmpină dificultăți când întâlnesc acest semn și nu știu ce ar trebui să facă.

Conform datelor transmise de Brigada Rutieră, în prima jumătate de an a acestui an, în București, rata de promovabilitate a examenului pentru obținerea permisului a fost de 66 la sută.

„Vorbim despre testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie şi aici ne referim atât la testarea de reducere a perioadei de suspendare cat si la testarea obligatorie”, au transmis reprezentanții Brigăzii Rutiere.

Experții din domeniul rutier spun că șoferii trebuie să se documenteze permanent cu privire la noile modificări legislative. În acest fel sunt evitate accidentele rutiere, dar și incidentele care îi pot lăsa pe conducătorii auto fără permis.

Please follow and like us:
Pin Share