Cine sunt cei care vor plăti 25 de lei în plus pe lună la factura de curent electric. Anunțul momentului pentru milioane de români

Cine sunt cei care vor plăti 25 de lei în plus pe lună la factura de curent electric. Anunțul momentului pentru milioane de români

Peste doar câteva luni, milioane de cetățeni din România vor plăti 25 de lei în plus pe lună la factura de curent electric. Această schimbare lovește în micii consumatori din țara noastră.

Cetățenii din România care vor plăti 25 de lei în plus pe lună la factura de curent electric. Când se aplică măsura

Fără îndoială, anul 2025 va aduce noi scumpiri pe toate palierele. Deja, specialiștii avertizează asupra creșterii facturilor la energie. Este cunoscut faptul că plafonarea prețurilor dispare după 31 martie.

Astfel, de la 1 aprilie 2025 vom asista la creșteri pe facturile românilor. Din păcate, micii consumatori vor fi cei mai afectați de creșterea prețurilor la electricitate, după ce se va încheia schema de plafonare a preţului energiei.

Anunțul a fost făcut de Laurenţiu Urluescu, președintele Asociației Furnizorilor de Energie din România (AFEER). Astfel, din primăvară, românii care au cel mai mic consum de energie electrică vor plăti 25 lei în plus, după renunțarea la prețurile plafonate, a declarat Urluescu.

”De la 1 aprilie, anul viitor, și să nu considerați că e o păcăleală – se termină schema de plafonare a prețurilor, iar consumatorii de energie electrică și gaze naturale vor fi pe piaţa liberă.

Mai ales consumatorul de energie electrică care are un consum de sub 100 de kilowaţi-oră pe lună, care beneficiază acum de tariful de 0,68 lei, care este un tarif complet nesustenabil, la acesta din păcate va fi o creștere.

Din estimările noastre, cei care consumă cam 50 de kilowaţi-oră pe lună vor trebui să plătească lunar în plus cam între 20 şi 25 lei. Ne bucurăm că am văzut un suport destul de mare din partea autorităţilor să încerce deblocarea schemei de ajutor pentru consumatorul vulnerabil.

Sunt consumatori în România care trebuie ajutaţi, dar nu toţi – şi ar trebui ca ajutorul să fie direcţionat direct către cei care au într-adevăr nevoie“, a precizat Laurențiu Urluescu, conform Agerpres.

Anul 2026 aduce o nouă taxă pentru români

Iar veștile proaste nu se opresc aici. Același Laurențiu Urluescu a mai adăugat că, din 2026, va apărea o nouă taxă pentru români. Peste doi ani va exista o obligație ca furnizorul să introducă în factura de gaze naturale pentru toți consumatorii de gaze naturale costul certificatelor de carbon.

În septembrie, președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisîliță, avertiza că, dacă autoritățile nu intervin, populația României riscă să plătească prețuri duble la energie electrică din 2025.

Please follow and like us:
Pin Share