Horațiu Moldovan, atac direct la fostul impresar! Ce a spus despre prima convocare a lui Mircea Lucescu la echipa națională: „Doamne ferește!”

Horațiu Moldovan, atac direct la fostul impresar! Ce a spus despre prima convocare a lui Mircea Lucescu la echipa națională: „Doamne ferește!”

Horațiu Moldovan nu a jucat niciun meci oficial pentru Atletico Madrid, iar colosul din LaLiga a luat decizia de a-l împrumuta în Serie B, la Sassuolo, formația care luptă pentru promovarea în primul eșalon al fotbalului italian.

Horațiu Moldovan, atac direct la fostul impresar! Ce a spus despre prima convocare a lui Mircea Lucescu la echipa națională: „Doamne ferește!”

Transferul la Sassuolo i-a resuscitat cariera lui Horațiu Moldovan, care a devenit titular incontestabil în primul 11 al formației din Serie B. Evoluțiile portarului român sunt din ce în ce mai apreciate de presa din Italia, iar Sassuolo nu a mai pierdut niciun meci de când acesta a intrat în poartă.

Mai mult decât atât, Moldovan a fost cel mai bun jucător din luna septembrie la Sassuolo, având trei meciuri fără gol primit, cu Carrarese (2-0), Cosenza (1-0) și Spezia (0-0). El a revenit la echipa națională pentru dubla cu Cipru și Lituania, din Liga Națiunilor, iar într-un interviu acordat pentru GSP, Moldovan a vorbit despre problemele cu vechiul impresar, dar și despre așa-zisul refuz la prima convocare a lui „Il Luce”.

„A venit acest transfer la Sassuolo în vara acestui an și mă simt foarte bine aici. Misiunea mea e să-mi fac treaba cât mai bine, să-mi ajut echipa meci de meci, așa cum am făcut-o în această primă lună. La final visul cel mare e să promovăm.

La Atletico am avut ocazia să mă antrenez alături de jucători foarte mari, campioni mondiali sau europeni. Nu cred că mai au nevoie de nicio prezentare. Dar da, mi-a fost foarte greu să joc pentru Atletico avându-l în față pe unul dintre cei mai buni portari din lume, Jan Oblak. Mi-am schimbat puțin mentalitatea și mi-am dat seama că dacă nu ești sută la sută la fiecare antrenament, nu ai nicio șansă să joci. Și, în același timp, nu are nimeni răbdare cu tine. Dacă nu dai randamentul cerut vine imediat următorul.

Eu timp de zece luni am preferat să nu răspund la nimic și să mă concentrez pe fotbal. Dar ținând cont de ce s-a întâmplat în ultima perioadă, în ultimele zile, trebuie să fac niște precizări la toată această polemică. Există un proces care e la Judecătoria Sinaia, care s-a transmis la Tribunalul Prahova și se judecă.

Procesul se judecă și o să vedem care o să fie decizia finală a instanței. Nu am fost mulțumit de serviciile prestate (n. r. de impresarul Bogdan Apostu). Bogdan Apostu nu a avut nici cea mai mică implicare. Oferta de la Atletico Madrid mi-a adus-o Andrei Balmoș, ceea ce înainte nici nu puteam să visez. Transferul meu în Spania s-a realizat pe 24 ianuarie”, a declarat Horațiu Moldovan.

Horațiu Moldovan: „Nu mi-aș permite niciodată să refuz o convocare la echipa națională”

Portarul român în vârstă de 26 de ani a discutat și despre problema convocării sale la echipa națională, prima acțiune a selecționerului Mircea Lucescu, cea pentru meciurile cu Kosovo și Lituania, din Liga Națiunilor.

„Mă bucur că băieții au reușit victoriile cu Kosovo și Lituania din luna septembrie! Sper să menținem aceeași linie și acum, să scoatem maximum, dar cred că o să fie două deplasări destul de dificile. S-a discutat foarte mult și despre acest subiect. Că am refuzat convocarea… Doamne ferește! A fost o dezinformare totală. Nu aș putea niciodată și nu mi-aș permite niciodată să refuz o convocare la echipa națională. Nu cred că este mândrie mai mare decât să-ți reprezinți țara.

A fost o discuție constructivă pe care am avut-o cu domnul Lucescu și mi-a înțeles dorința. Mă bucur că până la urmă a fost o alegere inspirată și în acea perioadă am reușit să-mi câștig locul în primul 11. Concurența de la echipa națională este benefică și frumoasă! Oricare dintre noi va juca, cel mai important e să câștigăm, să obținem cele șase punte din aceste două deplasări, iar pe viitor să ajungem acolo unde ne dorim cu toți. După 28 de ani vreau să ajungem la Campionatul Mondial! Hai, România!”, a mai spus Horațiu Moldovan.

Lotul României pentru dubla cu Cipru și Lituania

PORTARI
Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI
Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI
Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Adrian ȘUT (FCSB, 2/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI
George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

Programul grupei României în Liga Națiunilor:

12 octombrie: Cipru – România, Lituania – Kosovo
15 octombrie: Lituania – România, Kosovo – Cipru
15 noiembrie: România – Kosovo, Cipru – Lituania
18 noiembrie: România – Cipru, Kosovo – Lituania

Rezultate înregistrate: Kosovo – România 0-3, Lituania – Cipru 0-1 (6 septembrie 2024); România – Lituania 3-1, Cipru – Kosovo 0-4 (9 septembrie 2024)

Clasamentul grupei: 1. România 6p (6-1), 2. Kosovo 3p (4-3), 3. Cipru 3p (1-4), 3. Lituania 0p (1-4).

Please follow and like us:
Pin Share