Nicușor Dan anunță tramvaiul Imperio cu numărul 100. „Suntem la sfârşitul unui proiect foarte important pentru bucureşteni”

Nicușor Dan anunță tramvaiul Imperio cu numărul 100. „Suntem la sfârşitul unui proiect foarte important pentru bucureşteni”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat, luni, că cel al 100-lea tramvai Imperio a ieșit pe traseu. Dan a precizat că Primăria Municipiului București a cumpărat de la fabricantul Astra Vagone Arad o sută de tramvaie noi, acestea circulând la ora actuală pe liniile 1, 10, 25, 32, 41, 21.

Nicușor Dan: „Imperio 100 iese astăzi pe traseu”

Nicușor Dan, primatul general al Capitalei, a anunțat, luni, că tramvaiul Imperio cu numărul 100 a ieșit pe traseu, acesta făcând parte din lotul celor 100 de astfel de tramvaia pe care Primăria Municipiului București le-a cupărat de la producătorul Astra Arad.

„Imperio 100 iese astăzi pe traseu. Primăria Municipiului București a achiziționat de la Astra Vagoane 100 de tramvaie noi, moderne care circulă în prezent pe liniile 1, 10, 25, 32, 41, 21”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa Facebook.

Primarul Capitalei a precizat că Astra Arad și-a respectat graficul de livrare asumat, în ciuda problemelor finanțării ale municipalității. Edilul a spus și că tramvaiele Imperio care circulă în București au deja parcurși opt milioane de kilometric, fiind „silențioase și fiabile” și apreciate de bucureșteni.

„Sunt silențioase, fiabile”

„Suntem la sfârşitul unui proiect foarte important pentru bucureşteni. În spatele nostru avem cel de-al 100-lea tramvai din lotul 100 pe care compania astra Arad le-a furnizat către municipiul Bucureşti, mare parte din bani pe fonduri europene. Vreau în primul rând să mulţumesc companiei Astra pentru că a trecut peste problemele care au fost, inclusiv de finanţare, inclusiv acum avem o întârziere de finanţare şi a respectat graficul pe care şi l-a asumat. Tramvaiele care au venit deja au peste 8 milioane de kilometri parcurse în Bucureşti şi bucureştenii le cunosc, sunt silenţioase, fiabile, sunt ceea ce trebuie să aibă Bucureştiul în 2024”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul general a mai precizat că în actualul mandat a adus în București o sută de autobuze electrice și o sută de troleibuze.

„După cum ştiţi am adus în mandatul acesta care se încheie încă 100 de autobuze electrice şi 100 de troleibuze pe fondul de mediu şi pe fonduri europene. De asemenea avem toate contractele semnate pentru modernizarea a 50 de kilometri linie de tramvai. Se lucrează în momentul de faţă pe linia 5, pe Barbu Văcărescu şi sperăm să terminăm anul acesta şi se lucrează la intrarea în depoul Titan. Am fi pregătit să începem celelalte loturi, însă există o întârziere pe banii europeni, deci probabil că lucrările la celelalte loturi vor începe undeva la începutul lunii mai 2025”, a spus Dan.

Proiecte de dezvoltare și extindere a liniilor

Edilul a mai spus că există și alte proiecte de dezvoltare a liniilor de tramvai din Capitală. „În afară de asta, tot legat de tramvai, după cum ştiţi avem în curs studii de fezabilitate pentru traversarea Pieţei Unirii, pentru prelungirea liniei de tramvai până la complexul comercial din Băneasa, de pe Bucureşti-Ploieşti, de asemenea prelungirea liniei de tramvai până la complexul de pe Bucureşti-Târgovişte, de asemenea parte din inelul median şi de asemenea Prelungirea Dimitrie Pompeiu până la Barbu Văcărescu”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Please follow and like us:
Pin Share