Scene emoționante la retragerea lui Andres Iniesta. Fostul campion mondial a izbucnit în lacrimi: „Fotbalul s-a terminat”. Video

Scene emoționante la retragerea lui Andres Iniesta. Fostul campion mondial a izbucnit în lacrimi: „Fotbalul s-a terminat”. Video

Andres Iniesta (40 de ani) a hotărât să agațe ghetele în cui. Catalanul a pus capăt unei cariere vechi de 24 de ani, în carea reușit să câștige nu mai puțin de patru Ligi ale Campionilor, două Campionate Europene și un Campionat Mondial.

Andres Iniesta a plâns la conferința de presă în care și-a anunțat retragerea

Andres Iniesta s-a retras oficial din fotbal în cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 7 octombrie. Fostul playmaker al lui FC Barcelona și al naționalei Spaniei și-a stăpânit cu greu emoțiile și a transmis că lacrimile pe care le varsă nu sunt de tristețe, ci de mândrie. „Don Andres” vrea să rămână totuși în fotbal și a luat-o deja pe calea antrenoratului.

„Nu m-am gândit că ziua asta va veni. Nu sunt lacrimi de tristeţe, sunt lacrimile cuiva care a reuşit să-şi îndeplinească visurile. Sunt lacrimile băiatului din Fuentealvilla care avea un vis, să devină fotbalist, şi a reuşit asta, după multă muncă.
 
Fotbalul s-a terminat în acest moment pentru mine, dar voi continua cumva. Nu pot sta departe de fotbal, a reprezentat totul în viaţa mea şi va continua să fie aşa. Lucrăm deja la diferite proiecte.

Am motivaţia de a continua să mă antrenez. Am început şi cursurile de antrenor. Sper să fac o treabă bună, dar nu alergând după minge, ci stând de partea cealaltă.

Dacă aş putea să rezum totul la un cuvânt acela ar fi mândrie. Mândru că am luptat până în ultima zi. Restul e istorie: titluri, înfrângeri, momente dificile…dar mândrie, pentru că nu am renunţat niciodată, şi asta mă face fericit.

E păcat, pentru că mi-aş fi dorit să joc până la 90 de ani, dar într-un final mi-am îndeplinit visul de a fi fotbalist”, a declarat Andres Iniesta.

🎙️ Andres Iniesta: Tüm bu gözyaşları duygu ve gururdan dolayı, üzüntüden değil. Birçok kez hatalar yaptım ama bir daha bu yolda başlasam, hiçbir şeyi değiştirmeden yine aynı şeyleri yapardım.pic.twitter.com/i2LCksNpIl

— A Spor (@aspor) October 8, 2024

Andres Iniesta a jucat 18 ani la Barcelona, în perioada 2000-2018, în care a câștigat nouă titluri, șase Cupe ale Spaniei, cinci Supercupe, patru trofee Champions League, două Supercupe ale Europei și trei Campionate Mondiale ale Cluburilor. După plecarea de pe Camp Nou, Iniesta a mai jucat în Japonia, la Vissel Kobe (2018-2023) și în Emirate, la Emirates (2023-2024).

Rivalii de la Real Madrid au transmis un mesaj pe măsură

Retragerea lui Andres Iniesta n-a fost doar în atenția întregii suflări blaugrana. Momentul n-a fost ignorat nici măcar de marea rivală a Barcelonei, Real Madrid. „Los blancos” au salutat ieșirea din scenă a fostului mijlocaș, care, în 2010, a adus singurul titlu mondial din istoria naționalei Spaniei.

„În lumina anunțului lui Andres Iniesta cu privire la retragerea sa din fotbal ca jucător profesionist, Real Madrid CF, președintele acestuia și Consiliul de Administrație doresc să-și arate recunoașterea, admirația și afecțiunea pentru una dintre marile legende ale fotbalului spaniol și mondial.

Real Madrid îi urează lui și întregii sale familii mult succes în această nouă etapă a vieții sale”, a transmis Real Madrid prin intermediul unui comunicat.

Please follow and like us:
Pin Share