Victor Ponta dorește să organizeze un turneu de golf la București. Ce instituție subordonată Guvernului a respins cererile formulate de firma sa de consultanță

Victor Ponta dorește să organizeze un turneu de golf la București. Ce instituție subordonată Guvernului a respins cererile formulate de firma sa de consultanță

Victor Ponta, fost premier și președinte al PSD, a revenit în politică în august 2023, când prim-ministrul Marcel Ciolacu i-a propus să-i devină consultant onorific. În week-end-ul trecut, s-a făcut anunțul că Victor Ponta va candida pe listele PSD Dâmbovița la alegerile parlamentare din această toamnă.

Firma lui Victor Ponta a formulat cereri de înregistrare a mărcilor la OSIM

Propunerea a fost validată la conferința extraordinară a filialei Dâmbovița a PSD. Cât a fost în afara politicii, Victor Ponta și-a înființat, în 2021, o firmă de consultanță în afaceri, care se numește VP Projects Adivers SRL, dar s-a dedicat și pasiunii sale pentru golf, participând, ca amator, la mai multe turnee din țară și străinătate.

Prin VP Projects Adivers SRL a încercat să înregistreze la OSIM, conform datelor consultate de FANATIK, o marcă verbală care să dea numele unui turneu de golf pe care dorește să-l organizeze în România. Prima încercare a fost făcută pe 14 noiembrie 2023, când firma lui Ponta a introdus trei cereri.

Este vorba despre “Masters Golf Tour”, “Masters Golf” și “Masters Golf Romania”, dar cererile sale au fost respinse de OSIM. Victor Ponta nu a renunțat și, prin firma sa, a revenit cu o nouă cerere de înregistrare, pe 12 aprilie 2024, de data aceasta marca verbală pe care a dorit să o înregistreze fiind “BUCHAREST GOLD MASTERS”.

Și acest cerere a fost respinsă, dar Ponta nu a renunțat la proiectul său. Pe 23 aprilie 2024, VP Projects Adivers SRL a depus alte două cereri la OSIM, pentru mărcile “ROMANIAN OPEN GOLF” și “BUCHAREST OPEN GOLF”. Și aceste cereri au fost anulate de OSIM, după mai multe luni, cât durează procesul de înregistrare, evaluare, admitere sau respingere.

Până acum, Victor Ponta a depus cereri pentru șapte mărci verbale

Victor Ponta nu s-a descurajat nici de această dată, astfel că firma sa de consultanță în afaceri a mai înregistrat o cerere la OSIM, pe 15 iulie 2024, pentru marca verbală “ROC-Romanian Open Chamionships”. Această cerere se află în așteptare, dar e posibil ca Ponta să renunțe la organizarea turneului de golf în contextul candidaturii la Camera Deputaților.

Conform OSIM, marca verbală este o denumire, un slogan, scrise cu caractere standard. Mai există marca figurativă (constă în elemente figurative sau combinații de elemente verbale și figurative) și marca tridimensională (constituită din forma produsului sau a ambalajului sau orice alt semn specific tridimensional care permite identificarea unui produs sau serviciu).

De asemenea, mai există și alte tipuri de mărci, de poziționare, dinamice, de culoare, sonore, în mișcare, multimedia, holograme. Taxa de examinare pentru o clasă de marcă verbală costă 547 de lei, iar pentru fiecare clasă suplimentară se mai achită 348 de lei. Firma lui Victor Ponta a formulat cereri pentru șapte mărci verbale, fiecare cu 11 clase.

Firma lui Victor Ponta a adus un profit de 1,3 milioane euro în 3 ani

În total, VP Projects Adivers SRL  a plătit la OSIM aproximativ 28.189 lei, adică 5.500 euro. OSIM examinează pe fond o cerere de înregistrare marcă în 6 luni de la publicarea acesteia, cu condiţia achitării taxelor corespunzătoare şi decide admiterea sau respingerea înregistrării mărcii respective. OSIM este un organ de specialitate al administrației publice centrale aflat în subordinea Guvernului.

Firma lui Victor Ponta oferă consultanță pentru afaceri în industria cuprului, publicitate, industria lemnului, lucrări de infrastructură, industria alimentară, emisiuni tv. VP Projects Adivers SRL  a performat încă din primul an de activitate, 2021, când a înregistrat un profit net de 2.154.637 lei la o cifră de afaceri de 2.662.530 lei.

În 2022, VP Projects Adivers SRL a bifat cel mai mare profit, de 3.041.318 lei, în condițiile unei cifre de afaceri de 3.815.953 lei. Ultimele rezultate, valabile pe 2023, conform datelor consultate de FANATIK la Ministerul Finanțelor, arată că firma lui Ponta a înregistrat un profit net de 1.216.928 lei la o cifră de afaceri de 2.191.154 lei. În cei trei ani de activitate, profitul net total a a fost de 6.412.883 lei, adică aproximativ 1,3 milioane euro.

Please follow and like us:
Pin Share