Ce se întâmplă dacă freci varza 30 de secunde cu sare. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască

Ce se întâmplă dacă freci varza 30 de secunde cu sare. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască

De ce să freci varza cu varza cu sare timp de 30 de secunde înainte de a o mânca. Este vorba despre un truc culinar vechi ce are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului uman. Vei proceda întotdeauna în acest fel de acum înainte.

De ce să freci varza cu sare timp de 30 de secunde înainte să o mănânci

Frecatul verzei cu sare înainte de consum nu este deloc o practică neobișnuită în prepararea diferitelor tipuri de preparate tradiționale. Tehnica, deși simplă, are numeroase beneficii pentru textură, gust, dar și digestie.

De aceea, există câteva motive bune pentru care este recomandat să freci varza cu sare timp de 30 de secunde. De pildă, asta va contribui la înmuierea fibrelor vegetale, ceea ce va face ca frunzele să fie mai ușor de mestecat.

Totodată, procesul de frecare scoate apa din varză, o face mai moale, dar crocantă în același timp. Această legumă poate provoca balonare, dar odată frecată cu sare devine mai ușor de digerat. 

Pe de altă partea, frecarea verzei cu sare este un antiseptic natural. Sarea contribuie la eliminarea bacteriilor, mucegaiurilor și impurităților de pe suprafața frunzelor, ajutând la siguranța alimentară.

Procesul este util și la pregătirea verzei pentru fermentare. Pentru a o pune la murat, este nevoie să fie frecată cu sare pentru a extrage lichidele din frunze, ce vor forma saramura inițială. Sarea contribuie și la reducerea amărăciunii pe care o poate avea câteodată varza crudă.

Cum se pregătește corect varza

Pentru a obține toate aceste beneficii, este nevoie să urmezi doar câțiva pași simpli. Prima dată, taie varza în fâșii subțiri. Ulterior, presară sare pe deasupra. Este de ajuns o linguriță de sare pentru jumătate de kilogram de sare.

După aceea, masează varza cu mâinile preț de câteva minute, când începe să elimine apa și să devină mai moale. Lasă varza să stea așa între 5 și 10 minute. La final, clătește cu puțină apă, dacă preferi un gust mai puțin sărat.

În acest mod, poți pregăti varza pentru salate, mâncăruri fermentate sau pentru a o consuma ca atare. Pasul își aduce aportul la o experiență culinară atât mai plăcută, cât și mai sănătoasă, notează dcmedical.ro. 

Please follow and like us:
Pin Share