Județul din România unde toți elevii și profesorii au liber pe 14 octombrie

Județul din România unde toți elevii și profesorii au liber pe 14 octombrie

Luni, 14 octombrie 2024, toți elevii și profesorii dintr-un județ al României au liber. Anunțul oficial vine de la Inspectoratul Școlar. De ce s-a luat această mărură.

Iași, județul din România unde toți elevii și profesorii au liber pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva

Peste două săptămâni, toți elevii din România intră într-o vacanță de 9 zile. Aceasta este una prevăzută în structura anului școlar 2024 – 2025 și vine la finalul primului modul de învățare.

Până pe 26 octombrie, data la care cei mici intră în vacanță, o parte dintre elevii și profesorii din țară mai primesc o zi liberă. Astfel, luni, 14 octombrie 2024, va fi zi liberă pentru toate școlile din județul Iași, cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva.

Mai exact, toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași vor fi închise. Personalul didactic și nedidactic va primi și el zi liberă. Decizia, luată și în anii anteriori, este în conformitate cu Contractul colectiv de muncă.

Acesta prevede ca această zi, în care se sărbătorește în zonă Sfânta Cuvioasă Parascheva, să fie liberă pentru angajații din sistemul educațional. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis un mesaj oficial către toate școlile din județ.

Vă informăm că ziua de 14 octombrie 2024 – ziua Sfintei Cuvioase Parascheva este zi liberă, conform art. 27, alin. (4) din Contractul colectiv de muncă nr. 2027/19.12.2023 semnat la Nivelul Grupului de Unități de Învățământ Preuniversitar din județul Iași, înregistrat M.M.P.D. – D.D.S.

Vă rugăm să luați toate măsurile care se impun pentru respectarea legislației în vigoare”, a anunțat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Iași, printr-o adresă către toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași.

Peste 300.000 de pelerini așteptați la Iași, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Încă din această săptămână, zeci de mii de oameni s-au închinat deja moaștele Sfintei Parascheva depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași. Sărbătoarea religioasă apare în calendar pe 14 octombrie.

Peste patru zile, în Iași sunt așteptate sute de mii de persoane. Autoritățile ieșene au anunțat deja că au suplimentat forțele de ordine și pază pentru asigurarea ordinii publice.

S-a estimat că aproximativ 300.000 de persoane din țară și străinătate vor veni în oraș pentru a lua parte la pelerinajul organizat cu prilejul prăznuirii hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Please follow and like us:
Pin Share