Florin Jianu: „PSD susține menținerea prgului de impozitare, așa cum susține și neschimbatea taxelor și impozitelor pentru anul viitor”

Florin Jianu: „PSD susține menținerea prgului de impozitare, așa cum susține și neschimbatea taxelor și impozitelor pentru anul viitor”

Florin Jianu, vicepreședinte PSD, a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că România nu va pierde banii din PNRR din cauza unor jaloane neîndeplinite.

Nu vom pierde niciun euro din fonduri europene, așa cum nici până acum  nu am pierdut niciun euro din fonduri europene și e vorba de șase luni de zile în care Comisia Europeană a dat termen de implementare a măsurilor suplimentare. Una dintre măsuri e legată de microîntreprinderi și aici premierul a spus în nenumărate rânduri că e nevoie de o decizie politică. Dacă e să ne întrebăm de ce e necesară coaliția de guvernare să fie funcțională avem și răspunsul: pentru că trebuie luate decizii care să aducă stabilitate și predictibilitate”.

Întrebat de ce nu au fost luate până acum decizii privind microîntreprinderile, Florin Jianu a răspuns:

“Întrebați PNL cu privire la ieșirea de la guvernare, cu privire la funcționarea, nefuncționarea coaliției de guvernare. Tocmai am zis anterior că o coaliție funcțională ar trebui să ia decizii și legat de acest subiect”.

Florin Jianu a mai spus că PSD susține menținerea prgului de impozitare, așa cum susține și neschimbatea taxelor și impozitelor pentru anul viitor.

“Dacă e să ne uităm pe ce înseamnă acest jalon din PNRR acolo scrie foarte clar, reducerea treptată a plafonului or din pacate nu am văzut o statistică foarte clară odată cu reducerea pragului de impozitare pentru că el a fost redus, de la 1 milion la 500.000 de euro, câte microîntreprinderi mai sunt în pragul de impozitare de 1% respectiv 3%, s-a mai adăugat și acea componentă că poți să deții doar o microîntreprindere, nu trei așa cum era înainte. Trebuie o asumare și o statistică foarte clară”.

Please follow and like us:
Pin Share