Un club de tradiție din Premier League a primit o amendă uriașă. Suma se ridică la aproape 1 milion de euro

Un club de tradiție din Premier League a primit o amendă uriașă. Suma se ridică la aproape 1 milion de euro

Clubul Nottingham Forest a fost sancționat de Federația Engleză de Fotbal. Din pricina unor acuzații nefondate la adresa unui arbitru, trupa din Premier League a primit o amendă în valoare de aproximativ 900.000 de euro.

Meciul dintre Everton și Nottingham a dat startul scandalului

Pe 21 aprilie 2024, Nottingham Forest a jucat în deplasare contra lui Everton. Scorul s-a terminat 2-0 în favoarea gazdelor, iar anumite postări prin intermediul social media au făcut furori pe internet. Clubul Nottingham Forest a comentat online performanța arbitrului Stuart Attwel.

Arbitrul delegat de FA a fost acuzat că este fan al lui Luton Town, chiar de către cei de la Nottingham. În acel timp, Nottingham și Luton se luptau pentru supraviețuirea în Premier League, iar fiecare punct conta. În final, Nottingham a reușit să scape de retrogradare, dar nu a scăpat și de Federație. Oficialii englezi au amendat clubul cu aproape 1 milion de euro.

Nottingham Forest have been hit with a £750,000 ($979,526) fine for a social media post last season aimed at video assistant referee Stuart Attwell, the English Football Association (FA) confirmed on Friday. pic.twitter.com/p7fHJhbFhF

— ESPN UK (@ESPNUK) October 11, 2024

În imaginea urcată pe platforma X, se vede clar data și conținutul postării. Astfel, clubul condus de Nuno Espirito Santo a declarat că arbitrul VAR Stuart Attwel ar fi susținător al echipei Luton Town. După spusele lor, „pădurarii” trebuiau să beneficieze de două lovituri de la 11 metri.

„Nottingham Forest a fost amendată cu 896.000 de euro și avertizată pentru conduită necorespunzătoare în legătură cu comentariile postate pe social media după meciul lor din Premier League cu Everton de duminică, 21 aprilie. O comisie de reglementare independentă a considerat că acuzația a fost dovedită în urma unei audieri și a impus sancțiunile clubului”, a fost declarația Federației Engleze de Fotbal.

Nottingham Forest va face apel la decizia Federației Engleze de Fotbal

Oficialii de la Nottingham și-au prezentat interesul de a face apel al Federație. Clubul a declarat că nu a cerut sancțiunea arbitrilor și delegaților de la meci. Au dorit doar să anunțe la o masă mare de oameni neregulile identificate.

„Meciul cu Everton a fost extrem de important pentru supraviețuirea clubului în Premier League. PGMOL nu ar fi trebuit să riște nici măcar suspiciunea sau percepția oricărei părtiniri, chiar și inconștiente. Pentru a fi clar, nu ne așteptăm să dictăm sau să impunem o schimbare la PGMOL sau Premier League, dar este de datoria noastră să avertizăm asupra unei situații și să fim proactivi”, au declarat oficialii Nottingham Forest.

În plus, „pădurarii” au promis că vor face apel la decizia luată de FA. Clubul nu este împăcat cu decizia Comisiei de Reglementare al FA, iar amenda primită li se pare mare. În viziunea lor, solicitarea Federației de a amenda clubul din Nottingham cu 1 milion de lire sterline este una absurdă.

„Nottingham Forest Football Club este extrem de dezamăgit de decizia Comisiei de reglementare de a impune o amendă de 750 000 de lire sterline în legătură cu comentariile postate pe rețelele de socializare după meciul nostru din Premier League cu Everton de duminică 21 aprilie.

Suntem deosebit de îngrijorați de faptul că FA, în observațiile sale, a solicitat o sancțiune „de peste 1.000.000 £”. Considerăm că această solicitare, împreună cu amenda ulterioară, este total disproporționată, iar clubul va face apel la decizie”, au declrat oficialii clubului pe site-ul oficial al lor.

Please follow and like us:
Pin Share