Accidentarea Simonei Halep la genunchi, interpretată de un medic sportiv de la COSR: ”E clar!”

Accidentarea Simonei Halep la genunchi, interpretată de un medic sportiv de la COSR: ”E clar!”

Simona Halep (32 de ani, 1.149 WTA) nu reușește deloc să intre în ritmul de joc după revenirea în circuitul WTA. Fostul număr 1 mondial a abandonat în setul 2 al meciului cu McCartney Kessler de la Trofeul Clarins, din cauza unor dureri la genunchiul stâng. ”Aceeași durere de genunchi ca în Miami, prea riscant să continui”, a spus ea, citată de jurnalistul francez Eric Salliot. Simona s-a retras la scorul de 7-5, 2-3.

Accidentarea Simonei Halep la genunchi, interpretată de medicul sportiv Dan Anghelescu, de la COSR

Simona Halep a jucat la Miami pe 20 martie, la două săptămâni după ce TAS i-a redus suspendarea de dopaj de la 4 ani la 9 luni. La revenirea în circuitul WTA, dubla câștigătoare de Grand Șlem a fost învinsă în primul tur de Paula Badosa, scor 6-1, 4-6, 3-6.

Simona spera să recâștige din terenul pierdut și să urce în clasament în sezonul de zgură. Numai că problemele medicale au făcut-o pe sportiva din Constanța să se retragă de la Oeiras Open (Portugalia) și de la turneul de la Madrid, unde primise de asemenea wild-card-uri.

FANATIK a discutat despre probleme acuzate la genunchi de Simona Halep cu Dan Anghelescu, membru în Comisia medicală a COSR, medic sportiv specialist în ortopedie-traumatologie.

Doctorul Dan Anghelescu spune că durerile la genunchi la sportivii de performanță de peste 30 de ani sunt oarecum normale și în anumite cazuri complicațiile pot pune capăt carierei.

”Problemele la genunchi pot afecta finalul carierei unui sportiv de performanță trecut de 30 de ani”

”Problemele la genunchi pot afecta finalul carierei unui sportiv de performanță trecut de 30 de ani. Au mai fost și alți tenismeni care și-au încheiat cariera din cauza problemelor la genunchi. Depinde însă ce problemă are Simona Halep la genunchi”, a precizat medicul sportiv.

Faptul că Simona a menționat că este vorba despre o problemă pe care a mai acuzat-o și în urmă cu două luni, la Miami, l-a determinat pe Dan Anghelescu să riște un diagnostic:

”E posibil să fie o uzură de cartilaj. De obicei, sportivii trecuți de o anumită vârstă acuză dureri la cartilaje. Faptul că o lasă să joace începutul meciului și apoi după o perioadă o scoate din joc, probabil că este o afectare a cartilajului. E firesc la un sportiv de performanță. Sunt multe cauze însă care pot provoca aceste dureri la genunchi”.

”Clar este o uzură de cartilaj”

Medicul sportiv a adăugat: ”Poate să fie efectiv o cauză organică, ceva în genul unei dureri care o necăjește, poate să acuze o durere care să o scoată din joc, dar care altă dată poate n-ar fi băgat-o în seamă. Clar este o uzură de cartilaj”.

Medicul a explicat pașii pe care ar trebui să-i urmeze un sportiv în aflat în situația Simonei Halep: ”În primul rând,  trebuie să facă un RMN la genunchi, pentru a afla cauzele durerilor. În funcție de rezultat staff-ul medical va decide ce e de făcut.

Apoi trebuie început un tratament, fizioterapie, sau se mai fac și injecții cu plasmă în genunchi. Sunt tot fel de soluții medicale moderne. Tot timpul se dorește ca intervenția chirurghicală să fie ultima soluție”.

”Probleme Simonei nu sunt într-o fază foarte avansată”

Doctorul ortoped Dan Anghelescu crede că Simona nu a abandonat meciul cu McCartney Kessler de la Trofeul Clarin la apariția cele mai mici dureri.

”Dat fi faptul că Simona se antrenează și vrea să meargă la turnee înseamnă că problemele de la genunchi nu sunt într-o fază foarte avansată.

Vorbind de un sportiv care a fost retras mult timp, se întoarce ca să dovedească niște lucruri. Sunt niște ambiții destul de mari după ce ai stat pe bară mult timp să redemonstrezi. Chiar cred că a necăjit-o suficient de tare durerea la genunchi încât să-i tragă un semnal de alarmă.

Toți sportivii trag cu dureri suportabile, nu există sportiv la 32 de ani care să nu aibă diverse probleme medicale. Fiecare resimte însă diferit durerea. Sunt și cazuri de sportivi care trag și cu leziuni foarte mari.

În general, sportivii nu prea abandonează doar că simte o mică jenă. Din moment ce se prezintă la concurs, indiferent de anvergura acestuia, sportivul încearcă să dea tot ce are mai bun. Poate nu trage suficient de tare, dar dacă se prezintă își fac treaba”.

Sțiam că Simona că areprobleme la glezne, nu știam că are și la genunchi. Așa se întâmplă dacă nu joci și nu te antrenezi zi de zi o perioadă, corpul nu mai răspunde ca înainte, clar. Așa, că te antrenezi și dai stânga, dreapta e ușor, dar când intri în meci e altceva” – Ilie Năstase

Simona Halep riscă să rateaze prezența la Jocurile Olimpice 2024

În aceste condiții, prezența Simonei Halep la turneul din Maroc (18-25 mai) a devenit incertă. Aflată pe locul 1.149 WTA, campioanei îi va fi foarte greu să acumuleze puncte pentru a intra în Top 400 și pentru a fi astfel eligibilă să participe la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, care încep pe 26 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *