Ajándékcsomag jár a baróti kórházban születendő babáknak és anyukáknak

Ajándékcsomag jár a baróti kórházban születendő babáknak és anyukáknak

A bukaresti székhelyű Caregivers vállalkozás és a baróti kórház gyermekgyógyász főorvosának, dr. Ágoston Klára Zsuzsának köszönhetően rövidesen ajándékot kaphatnak a Baróton szülő édesanyák.

Az örömhír kapcsán Váncza Gabriella kórházmenedzser elmondta, hogy

a szerződést határozatlan időre kötötték meg, a csomag újszülöttek ellátására alkalmas segítőeszközöket fog tartalmazni.

Erdővidék egyetlen kórházában tavaly 67 gyermek született. Az anyakönyvi iroda információi szerint ez átlagos, ugyanis az elmúlt néhány éveben nem történt komolyabb kiugrás a születések számában. 2022-ben 63-at, azelőtt viszont 87 újszülöttet számláltak. 2017 óta azonban mindenképpen csökkent az arány, azelőtt az újszülöttek száma a százat is meghaladta.

Baróton főként az erdővidéki településeken lakó családok gyerekei születnek, Bacon, Bardóc és Bölön környékéről.

Ugyanakkor a Brassó megyéhez tartozó Ürmös és Ágostonfalva leendő anyáit is kiszolgálja a kórház.

Váncza Gabriella szerint az ajándékcsomagokkal a friss anyák kisegítése a cél, ugyanakkor szeretnék bevonzani a szülés előtt álló kismamákat, hiszen Barót Város Kórházában is megkaphatják a minőségi ellátást.

Az elmúlt években modern eszközökkel gazdagodott a kórház, legutóbb új, hordozható röntgengépet vásároltak a nőgyógyászati osztályra.

Folyamatban van az új épületszárny tervének előkészítése is, amelyben helyet fog kapni a szülészet-nőgyógyászat és az újszülött osztály is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *