Alexandru Rafila vrea extinderea colaborării cu SUA pentru combaterea corupției în proiectele din domeniul sănătății: „Mă bucură parteneriatul cu Departamentul de Justiție”

Alexandru Rafila vrea extinderea colaborării cu SUA pentru combaterea corupției în proiectele din domeniul sănătății: „Mă bucură parteneriatul cu Departamentul de Justiție”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avut întâlniri cu reprezentanții Departamentului de Justiție din SUA pentru extinderea colaborării și implementării de bune practici anticorupție în procedurile aplicabile proiectelor cu finanțare de fonduri externe din domeniul sănătății.

 

Alexandru Rafila vrea extinderea colaborării cu SUA pentru bune practici anticorupție în domeniul sănătății

 

Ministerul Sănătății a promis „rigoare în respectarea legalității utilizării fondurilor externe în parteneriat cu Departamentul de Justiție din Statele Unite ale Americii”.

„Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și Secretarul de Stat dr. Alexandru Rogobete au avut întâlniri cu reprezentanții Departamentului de Justiție din SUA în vederea extinderii colaborării și implementării de bune practici anticorupție în procedurile aplicabile proiectelor cu finanțare din fonduri externe din domeniul sănătății. Au fost trecute în revistă cazuri concrete în care există suspiciuni de corupție în implementarea unor proiecte, precum și modalități de combatere legale ale acestora”, se arată în comunicatul instituției.

 

Ce a spus ministrul Sănătății

 

Alexandru Rafila a salutat parteneriatul cu autoritățile americane.

„Mă bucură parteneriatul cu Departamentul de Justiție din SUA care consolidează capacitatea Ministerului Sănătății de a derula eficient numeroasele programe de investiții și de asistență tehnică finanțate din fonduri externe. Încă de la începutul mandatului meu, combaterea corupției în sistemul sanitar a reprezentat o prioritate, iar expertiza colegilor din SUA aduce un aport valoros capabilităților Ministerului Sănătății de a realiza acest lucru. Sănătatea din România și, implicit, pacienții beneficiază în acest mod de avantajele parteneriatului strategic cu SUA”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății a precizat că vor urma „întâlniri tehnice”.

„În perioada imediat următoare vor avea loc întâlniri tehnice între reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Departamentului de Justiție și FBI care vor sprijini în continuare workshop-urile organizate de Ministerul Sănătății în întreaga țară pentru bune practici în achizițiile publice”, se mai arată în comunicatul instituției.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *