Ample percheziții în București și în mai multe județe din țară, într-un dosar de combatere a criminalității. 75 de persoane urmau să fie duse la audieri VIDEO

Ample percheziții în București și în mai multe județe din țară, într-un dosar de combatere a criminalității. 75 de persoane urmau să fie duse la audieri VIDEO

“Astăzi, 29 mai 2024, Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, coordonează o amplă operațiune de combatere a infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară”, au anunat, miercuri, reprezentanții Poliției Române.

Potrivit sursei citate, polițiștii, sub supravegherea procurorilor de caz, efectuează 169 de percheziții domiciliare și pun în aplicare 75 de mandate de aducere, în cadrul unor acțiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.

Acțiune în forță: peste 150 de percheziții în toată ţara, în dosare de evaziune fiscală, camătă, înşelăciune şi şantaj

Activitățile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă, înșelăciune, bancruta frauduloasă, obținere ilegală de fonduri, delapidare, fals, infracțiuni prevăzute de Codul fiscal, furt calificat, tentativă de omor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal.

Percheziții de amploare pe raza județului Giurgiu. Dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 859.000 de lei

“Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliției Române, pentru combaterea infracționalității de orice fel. Pe parcursul zilei, în funcție de evoluția anchetei în fiecare caz, Poliția Română va oferi informațiile ce pot fi făcute publice”, se mai arată în comunicatul poliției.

Percheziții de amploare într-un dosar de contrabandă. 91 de „vizite” ale forțelor de ordine la suspecți