Angajații MIPE anunță proteste. Reacția ministrului fondurilor europene: ”Salariile sunt la nivelul maxim”

Angajații MIPE anunță proteste. Reacția ministrului fondurilor europene: ”Salariile sunt la nivelul maxim”

Angajații din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) demarează joi seria protestelor generate de nemulțumirile față de actualul nivel de salarizare.

Angajații MIPE anunță proteste față de nivelul de salarizare

Adrian Câciu, titularul portofoliului de la MIPE, a transmis pe pagina sa de Facebook că actualele salarii sunt la nivelul maxim prevăzut în lege și că ministerul a trimis propuneri de îmbunătățire a grilei de salarizare în viitoarea lege a salarizării unitare.

„Dialogul constructiv și rațional finalizat cu decizii guvernamentale care să așeze drepturile dar și obligațiile angajațiilor care gestionează fondurile nerambursabile alocate României pe un fundament solid functie de responsabilităti și performanță este singura cale corecta, instituțională și eficientă pentru rezultate sustenabile și performanță în interesul general al cetățenilor români și al obiectivului general de dezvoltare al României.

Am avut discuții aplicate cu membrii sindicatului MIPE-Normalitate în vederea găsirii unor direcții de acțiune pentru soluționarea cererilor venite din partea sindicatului.

Păstrarea resursei umane profesioniste din minister și creșterea gradului de mulțumire la locul de muncă sunt obiective tratate cu seriozitate la nivelul conducerii MIPE și la nivelul meu, ca ministru.

În acest sens, având în vedere faptul că noua lege a salarizarii unitare in sectorul public este în elaborare la Ministerul Muncii si Protecției Sociale, au fost transmise o serie de propuneri privind noua grila de salarizare a personalului care gestionează fonduri europene din cadrul MIPE pentru a fi cuprinsă în noua lege a salarizării unitare – jalon PNRR cu solicitarea corelării salarizării personalului în raport cu complexitatea activității desfășurate și eliminarea inechităților salariale existente prin modificarea Legii-Cadru nr.153/2017, cu modificările și completările ulterioare.

Trebuie mentionat faptul că nivelul de salarizare actual al personalului MIPE este la nivelul maxim prevazut în grila de salarizare pentru familia ocupatională ‘Administratie’, din Legea 153/2017”, a scris ministrul.

Dialogul social, singura soluție

Adrian Câciu susține că singura cale de a soluționa revendicările angajaților și de a asigura o remunerare corectă a acestora este dialogul social.

„Nu protestele rezolvă aceste probleme ci dialogul social așa cum este el prevăzut de Legea 367/2022 a dialogului social, cu modificările și completările ulterioare.

Așa cum am reușit, împreună, prin dialog și eficiență, să transformăm eșecul trecutului în materie de fonduri europene într-un succes al prezentului și o normalitate a viitorului, așa vom reuși și în continuare să gasim cele mai bune soluții pentru ca performanța să fie corect remunerată.

Dar abordarea trebuie să fie una serioasă, unitară, responsabilă și în contextul prevăzut de reformele în derulare prin care România trece, inclusiv în zona administratiei dar și a salarizarii din sistemul public”, a mai scris oficialul pe Facebook.

Sindicatul MIPE Normalitate organizează proteste, joi şi vineri, în faţa Ministerului Fondurilor Europene. Un miting de protest va avea loc, în faţa MIPE, joi, între orele 15 şi 17, iar al doilea va fi vineri, între orele 12 şi 14.30, în acelaşi loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *