Animalul care a fost surprins în România. E extrem de periculos, deși la prima vedere poate părea gingaș

Animalul care a fost surprins în România. E extrem de periculos, deși la prima vedere poate părea gingaș

Animalul care a fost surprins în România este extrem de periculos. Atrage însă privirile având în vedere faptul că este destul de gingaș. Despre ce este vorba și unde a putut fi văzut?

Animalul care a fost surprins în România

România are o faună destul de bogată. Există o mulțime de animale drăgălașe care se ascund în pădurile noastre. Pe de altă parte, o mare parte dintre ele pot fi și extrem de periculoase.

Animalul care a fost surprins în România recent este cel mai bun exemplu. Este gingaș la prima vedere și poate mulți vor să-l atingă. Adevărul este însă că vorbim despre o specie destul de periculoasă, care poate ataca în orice moment.

Doi râși tineri au fost surprinși recent, arată imaginile publicate de reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. În filmarea făcută publică se observă cum cei doi râși își măsoară forțele. Și se pare că niciunul nu vrea să cedeze.

„Imaginile extrem de rare și frumoase cu cei doi râși tineri care își măsoară forțele au fost surprinse de către colegul nostru Constantin Cazac la Ocolul Silvic Vatra Dornei din cadrul Direcției Silvice Suceava”, au scris cei de la Romsilva, pe Facebook.

Râsul, cea mai mare felină din Europa

Pentru cei care nu știu, animalul periculos care a fost surprins în România este cea mai mare felină din Europa. Râsul este un prădător discret care este văzut destul de rar în libertate. Pe de altă parte, prezența acestuia este un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat.

Ce mai trebuie știut despre acest animal? Râsul se deplasează subtil fără să facă zgomot. De asemenea, e foarte periculos pentru că atacă de fiecare dată prada pe neașteptate. Are un auz, dar și un miros destul de fin.

Totodată, la fel ca și pisicile, râsul are o vedere bună în special noaptea. De altfel acela este momentul preferat pentru vânătoare. Iar spre deosebire de alte animale, râsul este un vânător solitar.

Un alt lucru care trebuie menționat e faptul că râsul este al treilea mare prădător al Europei, după urs și lup. Sunt șanse mari să vedem un astfel de animal în România? Pe continent trăiesc în jur de 9.000 – 10.000 de râși.

Iar din numărul total, în jur de 1.200 – 1.500 trăiesc în pădurile din România. De altfel râsul este un animal strict protejat. „Ca și celelalte carnivore mari, respectiv ursul și lupul, râsul este indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat”, susțin reprezentanții WWF România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *