Atac armat într-un spital din SUA. O persoană a murit, iar suspectul a fost împușcat mortal de un polițist

Atac armat într-un spital din SUA. O persoană a murit, iar suspectul a fost împușcat mortal de un polițist

Atacul armat a fost raportat vineri, în jurul orei locale 15:40, în holul Spitalului de Stat New Hampshire din orașul american Concord, a declarat poliția locală, informează ABC News.

Suspectul a intrat în holul spitalului și a împușcat mortal paznicul, potrivit directorului poliției de stat din New Hampshire, colonelul Mark Hall. 

Aproape imediat, un polițist aflat în timpul serviciului la spital a răspuns și l-a împușcat și ucis pe suspect.

„Toate indicii arată că acțiunea acestui agent a salvat o mulțime de vieți și că felul în care a ripostat a fost unul eroic”, a declarat, sâmbătă, procurorul general din New Hampshire, John Formella, în timpul unei conferințe de presă sâmbătă.

Agentul de pază, identificat drept Bradley Haas, în vârstă de 63 de ani, fost șef al Departamentului de Poliție Franklin, a murit la scurt timp după incidentul armat.

„Șeful Haas era deja un erou când a intrat ieri la serviciu și s-a sacrificat pentru țara, statul și comunitatea noastră. De acum înainte va fi amintit ca un om care a murit protejând pacienții, personalul și vizitatorii Spitalului New Hampshire. Nu putem spune cât de recunoscători îi suntem pentru serviciul său și cuvintele nu pot exprima condoleanțe pe care am dori să le transmitem familiei, prietenilor și celor dragi”, a spus John Formella.

Acesta a adăugat că fără acțiunile lui Haas și ale agenților aflați la fața locului, „acest lucru ar fi putut fi mult mai rău”.

Procurorul general l-a identificat pe suspect ca fiind John Madore, de 33 de ani, un bărbat aflat în trecere prin Concord și care locuise recent la un hotel din împrejurimi.

O pușcă cu aer comprimat, o vestă antiglonț și mai multe încărcătoare cu muniție au fost găsite într-un camion, în parcarea spitalului. 

Anchetatorii caută acum să afle dacă suspectul împușcat mortal avea vreo legătură cu camionul, spitalul sau cu victima sa.

FOTO: Profimedia

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *