Care este cea mai rapidă limbă din lume, de fapt

Rmag Breaking News

Atunci când înveți o limbă nouă, devine ușor să ai impresia că vorbitorii nativi pot rosti propoziții mult mai rapid decât poate procesa creierul tău.

O limbă străină nou învățată ar putea să te sperie

Cu siguranță nu vorbești atât de rapid în limba ta maternă, nu-i așa? Stai liniștit, acest lucru nu este neapărat din cauza abilităților tale lingvistice proaste sau a relativismului lingvistic, unele limbi ar putea chiar să fie mai rapide decât altele.

Desigur, viteza discursului poate varia de la o persoană la alta. Unii oameni vorbesc încet, în timp ce alții scuipă cuvintele ca o mitralieră. De asemenea, majoritatea indivizilor își vor modifica ritmul vorbirii în funcție de mediu, dispoziție etc.

Cu toate acestea, una dintre cele mai acceptate modalități de a studia viteza unei limbi este numărul de silabe pe secundă.

Un studiu din 2011, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Lyon, a examinat șapte limbi diferite și le-a clasat în funcție de numărul de silabe pe secundă.

Cele mai rapide limbi din lume

Japoneza s-a clasat pe primul loc cu 7,84 de silabe pe secundă, urmată de spaniolă (7,82 de silabe pe secundă), franceză (7,18), italiană (6,99), engleză (6,19), germană (5,97) și mandarină (5,18).

În mod fasinant, viteza percepută a unei limbi ar putea avea și legătură cu cât de multă informație poate încorpora.

Un alt studiu realizat de Universitatea din Lyon în 2019 a analizat 17 limbi diferite din Europa și Asia în ceea ce privește informația per silabă.

Deși japoneza este aparent vorbită rapid, nu încarcă multă informație în fiecare silabă. Poate, se întreabă cercetătorii, limba este vorbită mai repede în încercarea de a umple propozițiile cu mai mult înțeles.

„Cu toate acestea, mai important, există un echilibru între cele două astfel încât limbile ușoare în informații sunt vorbite mai repede decât cele dense în informații, echilibrându-se la o rată de aproximativ 39 de biți/ secundă în toate limbile din eșantionul nostru. Nebunie, nu?” a declarat Dr. François Pellegrino, autorul principal al studiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *