Care este, de fapt, cea mai bună oră pentru a lua micul dejun. “Creierul tău are nevoie de asta”

Care este, de fapt, cea mai bună oră pentru a lua micul dejun. “Creierul tău are nevoie de asta”

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Tocmai din acest motiv, trebuie să ne asigurăm că nu sărim peste ea. Însă, ceea ce nu știu mulți români este faptul că ora la care se servește micul dejun joacă un rol crucial.

Importanța servirii corecte a micului dejun

Micul dejun este masa care asigură organismului energie pentru jumătate de zi. Specialiștii recomandă ca la micul dejun să fie consumate alimente pline de vitamine și minerale, atât de necesare organismului.

În ultima vreme, din cauza ritmului de viață alert, multe persoane neglijează micul dejun sau îl servesc atunci când își aduc aminte. Poate că nu multă lume știe, însă, ora la care este servită prima masă din zi influențează semnificativ calitatea vieții.

Un renumit cardiolog din Statele Unite ale Americii a abordat subiectul legat de micul dejun și ora la care acesta ar trebui să fie consumat. Cei care respectă această regulă vor avea numai de câștigat.

Cardiologul Mary Branch recomandă tututror să aibă un program al meselor bine stabilit. Chiar dacă va fi destul de greu la început să se respecte anumite ore fixe, cu timpul, totul va deveni un reflex.

Care este cea mai bună oră la care poți servi micul dejun

Medicul cardiolog spune că cea mai bună oră la care poate fi consumat micul dejun este 07:45 dimineața. În acest fel, organismului îi este asigurată doza necesară de energie.

”Ajută la inițierea ritmului meu circadian pentru ziua respectivă. O masă înainte de a lucra poate ajuta la eficiență și productivitate. Creierul tău are nevoie de energie pentru a funcționa bine.”, a spus medicul, potrivit antena3.ro.

Dincolo de ora la care se servești micul dejun, la fel de importante sunt și alimentele care se consumă la prima masă din zi. Medicul Branch recomandă un mic dejun cu multe proteine și cu puține grăsimi. Adică, poți consuma fără nicio problemă pâine integrală, șuncă de curcan sau omletă din albușuri de ou.

Însă, pentru un organism sănătos, nu doar ora micul dejun este importantă. Cu toții știm că nu este deloc recomandă să cinăm după ora 18. Ei bine, cine ține cont de aceste două reguli, are un risc mai scăzut de a dezvolta boli de inimă.

Mâncatul după ora 18 seara are o serie de efecte neplăcute, printre care cel mai întâlnit dintre ele este luarea în greutate. Tocmai de aceea, se recomandă evitarea acestui obicei nociv pentru organism.