Cartierul din București care e la un pas de periferie, dar a avut mereu prețuri de centru. Are străzi liniștite, cu vile și case interbelice care au scăpat de demolările lui Ceaușescu

Cartierul din București care e la un pas de periferie, dar a avut mereu prețuri de centru. Are străzi liniștite, cu vile și case interbelice care au scăpat de demolările lui Ceaușescu

Cartierul din București care e la un pas de periferie, dar a avut mereu prețuri de centru. Are străzi liniștite, cu vile și case interbelice care au scăpat de demolările lui Ceaușescu. Face legătura între două dintre cele mai cunoscute artere.

Cartierul din Capitală construit aproape de ieșire, dar cu prețuri mari. Străzile sale sunt liniștite și locuințele amintesc de perioada lui Nicolae Ceaușescu

Cartierul din Capitală construit aproape de ieșire, dar cu prețuri mari. Străzile sale sunt liniștite și locuințele amintesc de perioada lui Nicolae Ceaușescu. Zona e un bucată de istorie care are blocuri edificate în anii ’70-’80.

Regiunea care are costuri de centru când vine vorba de apartamente este Titulescu – Banu Manta, care a fost transformată de proiectele de urbanism din perioada regimului comunist. Prețurile sunt crescute la clădirile de pe Bulevardul Titulescu, dar încep să scadă după ce se trece pasajul rutier Basarab.

Zona păstrează și acum farmecul de odinioară. În plus, face legătura între două cele mai importante artere: Calea Victoriei și Bulevardul Banu Manta. Cartierul este dominat de cel mai frumos palat administrativ din București, Primăria Sectorului 1.

Mai mult decât atât, cartierul este încojurat de Piața Victoriei și cartierele 1 Mai și Gara de Nord. Șoseaua Titulescu traversează întreaga zonă și se intersectează cu pasajul rutier Basarab. Aceasta are rolul de a uni sectoarele 1 și 6, între Șoseaua Nicolae Titulescu și Șoseaua Grozăvești.

Titulescu – Banu Manta, cartierul bucureștean cu prețuri de centru

Titulescu – Banu Manta este un cartier bucureștean care se găsește aproape de ieșire, dar care are prețuri de centru la locuințe. Blocurile comuniste se bucură de străzi liniștite pe care se găsesc vile și case interbelice care nu au fost dărâmate de Nicolae Ceaușescu.

Foarte multe dintre aceste case au bolți de viță de vie, care conferă un farmec aparte pentru arhitectura din Capitală. Potrivit b365.ro, un apartament cu 4 camere situat pe Șoseaua Titulescu se vinde cu prețuri situate între 200.000- 300.000 de euro.

În schimb, o vilă construită în această zonă poate depăși valoarea de un milion de euro pentru că în apropiere se află Piața Victoriei, celebra Calea Victoriei, Muzeul Antipa și Muzeul Național al Țăranului Român.

Apartamentele din blocurile socialiste sunt căutate de cumpărători și pentru că au o siguranță structurală, în defavoarea locuințelor construite în ultimii ani. Bucureștenii se pun la adăpost în felul acesta de dezastrele naturale, cum ar fi seismele.

Cartierul Titulescu-Banu Manta îmbină cu brio imaginea de vechi cu cea de nou. Una dintre clădirile emblematice ale zonei, care a rezistat până în anul 1985, este Hanul Galben. Clădirea a fost ridicată la începutul secolului al XIX-lea.

Din păcate, a fost demolată la ordinul lui Nicolae Ceaușescu pentru a se face loc unei parcări. Hanul Galben se găsea la intersecția Bulevardului Banu Manta cu strada Dr. Felix. A fost construit de clucerul Preda Săulescu.

Cartierul Titulescu-Banu Manta și cea mai elegantă clădire a sa

Cartierul Titulescu-Banu Manta are una dintre cele mai frumoase și elegante clădiri din Capitală. Mai exact, este vorba de un palat administrativ care a avut aceeași funcțiune de-a lungul vremii, și anume Palatul Primăriei Sectorului IV “de Verde”.

În prezent, aici funcționează Primăria Sectorului 1. Monumentul istoric a fost proiectat de arh. Niculae (Nicu) Georgescu (1892-1987) și arh. George Cristinel (1891-1961) între anii 1928-1936, în timp ce frescele interioare au fost realizate în anii ’30 de artista Olga Greceanu (1890-1978).

Ulterior, acestea au fost acoperite cu humă, în 1948, pentru că una dintre ele îl înfățișa pe Regele Carol al II-lea. După anul 2007 operele de artă au fost redescoperite, cu ocazia lucrărilor de restaurare ale edificiului.

Please follow and like us:
Pin Share