Cât câștigă un vânzător la covrigărie, în România. Covrigăriile au nevoie constant de personal

Cât câștigă un vânzător la covrigărie, în România. Covrigăriile au nevoie constant de personal

Covrigăriile sunt unele dintre cele mai profitabile afaceri din România. Aproape că nu există stradă în marile orașe pe care să nu se afle cel puțin o covrigărie. Vânzările de produse de patiserie merge pe bandă rulantă, iar angajații sunt recompensați pe măsură.

Covrigăriile din România fac angajări pe bandă rulantă

Românii aproape că au făcut o tradiție din a cumpăra dimineața, în drum spre muncă, un covrig cald. În contextul economic actual, produsele de patiserie s-au scumpit și ele. Dar, asta nu înseamnă că nu se dau ca pâinea caldă.

Covrigăriile au vânzări în fiecare zi, semn că românii sunt mari fani produse de patiserie. În ultima vreme, pentru a nu rămâne cu produsele în vitrină, lanțurile mari de patiserie au pregătit reduceri și de 50% pentru românii pofticioși.

A lucra în covrigărie nu este deloc o muncă ușoară. Angajații își încep programul la primele ore ale dimineții și sunt pregătiți să îi servească pe cei care pleacă la muncă dis-de-dimineață.

Pe platformele dedicate anunțurilor de recrutare, marile lanțuri de covrigării angajează constant personal. Anunțurile lor sunt transparente și precizează atât programul de lucru, cât și salariul pe care îl vor primi viitorii angajați.

Ce salariu câștigă un vânzător la covrigărie, în România

Potrivit acestor anunțuri, un vânzător la unul dintre cele mai mari lanțuri de covrigării din țară lucrează 8 ore, în baza unui contract individual de muncă. Pentru munca sa, acesta primește un salariu cuprins între 3.500 și 3.800 de lei.

Mult mai grea decât poziția de vânzător la covrigărie este cea de lucrător la cuptoare. În ultimii ani, românii nu au fost deloc atrași de un astfel de loc de muncă, lăsând loc liber celor din Sri Lanka sau Nepal.

Potrivit ziare.com, cea mai mare covrigărie din România are peste 2.300 de angajați. Majoritatea sunt români, însă, nici procentul străinilor din Nepal sau Sri Lanka nu este de neglijat.

De la 1 iulie 2024, salariul minim pe economie a fost majorat, atingând pragul de 2.400 de lei net. Specialiștii în economie susțin că această majorare vine la pachet și cu vești proaste, căci, în curând, vom asista la un nou val de scumpiri.

Nu este exclus ca la covrigării, de acum încolo, produsele să fie mult mai scumpe. Momentan, un covrig simplu cu semințe costă 1.99 lei, iar covrigii umpluți încep de la 2.99 lei și ajung până la 4.50 lei, în cazul celor cu Nutella sau vișine.