Cât de sigură este apa mării după alerta cu E.coli de pe litoral. Ultimele analize ale experților

Cât de sigură este apa mării după alerta cu E.coli de pe litoral. Ultimele analize ale experților

Conform celor mai recente analize realizate în conformitate cu standardele naționale și europene, apa din Mamaia îndeplinește toate normele de siguranță și sănătate, se menționează într-un comunicat al OMD Mamaia Constanța.

Cât de sigură este apa mării de pe litoralul românesc

Directorul executiv al DSP Constanța, Cristina Schipor, a anunțat că testele privind calitatea apei pentru scăldat, de la Năvodari până la Vama Veche, sunt conforme cu standardele, iar probele din zonele Vadu și Corbu vor fi retestate, scrie Observator. 

„Analiza apei pentru îmbăiere de la Năvodari până la Vama Veche este în parametri. Vom repeta probele în zona Vadu şi Corbu. Este esenţial ca publicul să fie informat corect din surse de încredere şi oficiale”, a precizat Cristina Schipor, citată în comunicat.

Conform unui comunicat recent al DSP Constanța, au fost semnalate nereguli în calitatea apei doar în anumite locuri izolate de pe litoralul românesc, cum ar fi Corbu și Vadu. Aceste probleme nu afectează însă stațiunea Mamaia, susține OMD Mamaia Constanța.

În ce parametrii se află nivelul bacteriei în apă

„Testele de calitate a apei sunt realizate regulat de către DSP şi alte autorităţi sanitare competente. Ultimele analize, efectuate în conformitate cu standardele naţionale şi europene, au confirmat că apa din Mamaia îndeplineşte toate criteriile de siguranţă şi sănătate. Parametrii măsuraţi, inclusiv nivelurile de E. coli, sunt în limitele legale şi nu prezintă niciun risc pentru sănătatea publică”, se arată în document.

Această reacție vine după ce un articol publicat pe un site regional a susținut că nivelurile de E. coli în apa din Mamaia ar fi mult mai mari decât cele raportate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța și ar depăși limitele legale.

Se subliniază că probele menționate în articolul respectiv nu sunt teste oficiale și că este important să se bazeze pe date din surse oficiale și autorizate pentru a asigura corectitudinea și siguranța publicului, potrivit Observator.

„Probele menţionate în articolul respectiv nu reprezintă teste oficiale. Este esenţial să ne bazăm pe date provenite din surse oficiale şi autorizate pentru a asigura acurateţea şi siguranţa publicului.

Staţiunea noastră se mândreşte cu standardele înalte de calitate şi cu măsurile riguroase de monitorizare a apei pentru a asigura o experienţă sigură şi plăcută tuturor turiştilor”, a mai fost scris în comunicat.

 

Please follow and like us:
Pin Share