Cât mai costă o bancnotă cu eclipsa din 1999. Ești fericit dacă o găsești prin casă

Cât mai costă o bancnotă cu eclipsa din 1999. Ești fericit dacă o găsești prin casă

Vă mai aduceți aminte de bancnota de 2000 de lei, pe care era inscripționată eclipsa de soare din 11 august 1999? Dacă mai ai acești bani pe acasă, află că îi poți vinde, pentru că astăzi reprezintă un obiect de colecție.

Cu cât poți vinde o bancnotă cu eclipsa din 1999

Colecționarii vor fi fascinați să audă că vinzi o asemenea bancnotă, dispărută din România din 2007, când am intrat în Uniunea Europeană. Bancnota de 2000de lei din polimer era foarte des folosită, iar cu ea puteai să-ți cumperi un pachet de biscuiț, bomboane sau gume de mestecat.

Celebra bancnotă a apărut după ce Banca Națională a României (BNR) și-a dorit să marcheze eclipsa totală de soare din vara lui 1999, dar și trecerea într-un nou mileniu. Mai exact, din 2000 am trecut de la secolul XX la secolul XXI.

De asemenea, aflați că bancnota cu eclipsa din 1999 a fost prima din Europa și din emisfera nordică și s-a pus în circulație și o bancnotă de 500 de lei, pentru a marca același eveniment astronomic, foarte important.

”Banca Naţională a României a marcat evenimentul astronomic reprezentat de ECLIPSA TOTALĂ DE SOARE – 11 august 1999 precum şi intrarea într-un nou mileniu prin emiterea unei bancnote din polimer, prima din Europa şi din emisfera nordică.

O serie specială a acesteia (001A), limitată la un milion de exemplare, a fost pusă în circulaţie în pliante de prezentare”, apare pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României

Sunt români care nu au aruncat bancnota de 2000 de lei, în pofida schimbărilor, și au păstrat-o până astăzi. Unii chiar se gândesc să nu o vândă niciodată, deși știu că în prezent ar putea primi o sumă mare pe ea.

Bancnota de 2000 de lei cu eclipsa din 1999 costă aproape 4000 de lei

Dacă sunteți nostalgici după bancnota istorică aflați că se vinde cu peste 2000 de lei sau chiar mai mult. Pe site-ul comercial OLX se găsește și cu 3500 de lei. Într-un anunț în acest sens, bancnota pare a fi ca nouă.

Nu ezitați să vă asigurați că bancnota este una reală și nu falsă. ”Toate bancnotele româneşti în circulaţie au anumite fragmente ale unui element de design de mici dimensiuni imprimate în acelaşi loc pe ambele feţe, astfel că atunci când sunt privite prin transparenţă şi luminate din partea opusă privitorului, elementul să fie văzut în întregime. Acesta se află plasat, pe avers, sub denumirea băncii centrale de emisiune”, potrivit bnr.ro