Caz scandalos într-un spital din Anglia. Un doctor a operat un pacient cu briceagul cu care îşi felia mâncarea la masa de prânz

Caz scandalos într-un spital din Anglia. Un doctor a operat un pacient cu briceagul cu care îşi felia mâncarea la masa de prânz

Un medic din University Hospitals Sussex a folosit un briceag elvețian pentru a deschide pieptul unui pacient, în loc de un bisturiu steril. Acesta a susținut că nu a putut găsi instrumentul, așa că s-a folosit de ce a avut la îndemână.

Pacient operat cu briceagul

Un pacient a fost operat, la un spital din Marea Britanie, cu briceagul. Oficialii de la Univerity Hospitals Sussex susțin că într-adevăr a fost o situație urgentă, însă acțiunile medicului au fost „în afara procedurilor normale și nu erau necesare”, potrivit BBC.

„Mă surprinde și mă îngrozește. În primul rând, un briceag nu este steril. În al doilea rând, nu este un instrument de operare. Și în al treilea rând, toată trusa medicală trebuie să fi fost acolo”, a declarat Prof. Graeme Poston, un martor expert în neglijență clinică și fost chirurg consultant, pentru sursa citată.

Medicul chirurg de la Spitaul Royal Sussex n-ar fi găsit un bisturiu steril așa că a folosit ce a avut la îndemână. A folosit acel cuțit pe care, în mod normal, îl utiliza pentru a-și tăia fructele de la masa de prânz.

Pacientul în cauză a supraviețuit. Poliția anchetează, în paralel, alte 105 cazuri de presupusă neglijență medicală din cadrul instituției medicale. Autoritățile iau în considerare mai multe acuzații de omor din culpă.

Nereguli în activitatea chirurgului

Jurnașiștii BBC au descoperit faptul că, același chirurg, ar fi operat, în decurs de două luni, alți trei pacienți care aveau un risc scăzut de complicații, dar care au murit la scurt timp după intervenție.

Instituția la care era angajat acesta a lansat o serie de investigații interne cu privire la cei trei pacienți decedați și au ajuns la concluzia că oamenii au avut parte de „îngrijire precară”. Mai mult, a recunoscut că o femeie a murit din cauza complicațiilor postoperatorii.

„Nu am înțeles cum a murit mama. Nimeni nu părea să știe de ce operația nu a avut succes. Trebuie să existe o anchetă aprofundată asupra acestor decese, nu doar un plan de acțiune. Asta nu este suficient”, a declarat fiica pacientei, conform sursei.

Autoritatea de supraveghere a sănătății din Marea Britanie, Care Quality Commission, a analizat decesele apărute și au ajuns la concluzia că nu au existat încălcări ale reglementărilor.

Please follow and like us:
Pin Share