Ce beneficii are oțetul de mere pentru sănătate. Care sunt cele șapte moduri în care poate fi folosit

Ce beneficii are oțetul de mere pentru sănătate. Care sunt cele șapte moduri în care poate fi folosit

Oțetul de mere este cunoscut pentru beneficiile sale în slăbit și menținerea în echilibu a glicemiei. Realitate, acesta are multiple beneficii pentru sănătate.

Mai multe studii au încercat să demonstreze beneficiile oțetului de mere

 

Potrivit mai multor studii, oțetul de mere contribuie la restabilirea echilibrului natural al PH-ului pielii, dar și la tratarea infecțiilor și problemelor pieliii. Un studiu din 2018 arătat că utilizarea oțetului de mere poate avea efecte în tratarea mai multor tulpini comune de bacterii.

 

Cele șapte moduri în care oțetul de mere poate fi utilizat

 

Oțetul de mere poate fi considerat o alternativă naturală a deodorantului, deoarece poate anihila bacteriile care cauzează mirosul neplăcut de transpirație, potrivit clicksănătate.ro. 

Persoanele care se confruntă cu eczemă au un nivel al PH-ului mult mai ridicat, deoarece bariera lor de protecție este mult mai scăzută decât ar trebui în mod normal. De aceea oțetul, fiind un acid ușor, poate contribui la restabilirea barierei protectoare a pielii. Pentru a da rezultate, este necesar să utilizați o lingură de oțet de mere diluată într-o cană cu apă, iar aceasta soluție să fie aplicată peste un tifon care sa fie pus peste zonele afectate.

Oțetul de mere poate să fie un remediu și pentru senzația de picioare obosite după o zi lungă în care ați stat mult în picioare. Puneți într-un lighean 5 litri de apă caldă, 3 linguriţe cu oţet de mere şi 2 linguri de sare. Dupa 15 minute de stat în această apă, efectele vor fi vizibile.

Oțetul de mere este un remediu natural și pentru anihilarea ciupercii care cauzează mătreața. După ce vă spălați în mod normal, clătiți părul cu un amestec de apă în care adăugați o ceșcuță de oțet de mere.

Compresele cu oțet de mere sunt un remediu eficient pentru durerile reumatice. Pentru asta aveți nevoie de o lingură de oțet pusă peste un litru de apă fiartă. Această compoziție trebuie înmuiată într-un tifon, care să fie aplicat peste zonele afectate.

Oțetul de mere echilibrează PH-ul pielii, de aceea poate contribui la prevenirea secreției excesive de sebum. Pentru asta trebuie să îmbibați o bucată de vată în oţet de mere amestecată cu apă, cu care să vă curățați faţa, tamponând mai mult zona cu probleme de 2 ori pe zi.

Potrivit unui studiu din 2018, oțetul de mere contribuie la eliminarea mai multor tipuri de bacterii şi ciuperci, inclusiv Candida, care produce candidoză. Împotriva Staphylococcus Aureus și E.coli, oțetul de mere a funcționat chiar și când a fost diluat în proporții mai mari.