Ce drepturi au românii pentru produsele în garanție sau care și-au depășit termenul limită. Este informația momentului

Ce drepturi au românii pentru produsele în garanție sau care și-au depășit termenul limită. Este informația momentului

Ce drepturi au românii pentru produsele în garanție sau care și-au depășit termenul limită. Este informația momentului. Foarte puține persoane din țara noastră știu ce pot face concret într-o astfel de situație.

Care sunt privilegiile pe care le au cetățenii cu privire la produsele în garanție sau care au ieșit din garanție. E anunțul zilei

Care sunt privilegiile pe care le au cetățenii cu privire la produsele în garanție sau care au ieșit din garanție. E anunțul zilei, fie că este vorba de o mașină de spălat rufe, un frigider, un aspirator sau un televizor.

Reprezentanții InfoCons au făcut o postare pe social media prin care au venit cu informații clare din acest punct de vedere. Aceștia au explicat că foarte mulți cetățeni aleg să înlocuiască obiectele, în loc să le repare.

O propunere recentă își dorește să aducă schimbări esențiale și implicit, să promoveze o abordare mai durabilă și mai economică. În felul acesta, se vrea facilitarea românilor și totodată, se încurajează repararea lucrurilor înainte și după expirarea garanției legale.

Principalele aspecte ale propunerii includ introducerea unui «drept la reparare» pentru consumatori, care să le ofere acces la reparații la prețuri accesibile atât înainte, cât și după expirarea garanției.

Înainte de expirarea garanției, vânzătorii vor fi obligați să ofere opțiunea de reparații, exceptând cazurile în care acestea ar fi mai costisitoare decât înlocuirea produsului”, a transmis InfoCons pe Facebook.

Ce trebuie să știe românii dacă garanția a expirat

În situația în care garanția lucrurilor din locuință a expirat, oamenii trebuie să știe că au mai multe drepturi. În primul rând, pot solicita reparații producătorilor pentru cele care au nevoie de schimbări pe partea tehnică, cum ar fi electrocasnicele sau electronicele.

Companiile producătoare se asigură că există întotdeauna o opțiune pentru reparare. În plus, producătorii vor să dezvolte modele de afaceri mai durabile. În al doilea rând, producătorii sunt obligați să informeze consumatorii cu privire la produsele pe care sunt nevoiți să le repare singuri.

În al treilea rând, InfoCons spune că este necesară crearea unei platforme online pentru găsirea de reparatori. Doar așa se poate facilita legătura între consumatori și profesioniștii din domeniul reparațiilor.

Mai mult decât atât, se promovează bunurile recondiționate. În ultimul rând, este nevoie de dezvoltarea unui formular european de informații privind reparațiile, pentru transparență și ușurință în compararea ofertelor de reparații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *