Ce să pui în chiftele ca să iasă ca la restaurant. Greșeala pe care multe bucătărese o fac în momentul în care prepară rețeta

Ce să pui în chiftele ca să iasă ca la restaurant. Greșeala pe care multe bucătărese o fac în momentul în care prepară rețeta

Cum să faci o porție delicioasă de chiftele, ca la restaurant? Este important să cunoașteți diferite metode, dacă doriți să-i impresionați pe cei dragi vouă, de fiecare dată, cu rețete pe care să le aibă mereu în minte.

Secretul unor chiftele delicioase și pufoase

Chiftelele sunt unele dintre cele mai consumate produse de către români și nu numai. Gustul lor este unul aparte, datorită unui amestec de ingrediente, și pot fi servite cu piure de cartofi sau cu un sos de roșii.

Chiftelele pot fi puse și în sandwich-uri sau pot fi luate la pachet, la școală, de către cei mici. Totodată, sunt perfecte pentru un picnic de weekend, asortate cu o salată de legume sau cu legume.

Pentru a prepara chiftele pufoase și cu un gust memorabil, puteți pune în ele ouă. Fără acestea, carnea se va desface rapid. Bucătarii recomandă ca în general să se adauge un ou la un kilogram de carne.

În plus, evitați să faceți chiftele cu carne congelată. Cel mai bine este să utilizați o carne proaspătă, tocată acasă, pentru a vă asigura că nu vă puneți sănătatea în pericol. Totodată, dacă aveți o carne de pasăre de casă, cu atât mai bine.

Carnea congelată poate absoarbe mai mult bacteriile. Salmonella este adesea întâlnită în carne, iar din cauza acestei bacterii puteți dezvolta probleme de sănătate și ajungeți pe patul de spital pentru a primi tratament.

”Infecția se manifestă prin diaree, febră și crampe abdominale. În general, semnele și simptomele dispar în câteva zile, fără tratament specific. Cu toate acestea, în unele situații, diareea persistentă poate duce la deshidratare severă, necesitând asistență medicală imediată. Există, de asemenea, riscul ca infecția să se răspândească dincolo de intestine, ceea ce poate da complicații grave, ce pun viața în pericol.

De aceea, este foarte important ca, de îndată ce apar manifestările clinice, pacientul să se prezinte la medicului de familie sau la un medic specialist (gastroenterolog, internist sau urgentist), în funcție de severitatea manifestărilor clinice, pentru stabilirea tratamentului potrivit”, potrivit sanador.ro

Mărarul, ideal pentru chiftele

Chiftele vor fi perfecte și dacă adăugați mărar. Acesta modifică aroma și o face mai intensă. Nu strică să încercați și puțină boia de ardei, usturoi, scorțișoară sau ceapă verde. O combinație de care nu vă veți mai sătura.