Ce se întâmplă cu cele 10 kg de canabis găsite într-un Mercedes de lux, la Botoșani: „Le punem la păstrare!” Traficantul a rămas și fără mașină

Ce se întâmplă cu cele 10 kg de canabis găsite într-un Mercedes de lux, la Botoșani: „Le punem la păstrare!” Traficantul a rămas și fără mașină

Un tânăr de 21 de ani a fost arestat preventiv la Botoșani, unde a fost prins cu 10 kg de canabis într-un Mercedes. Traficantul a rămas și fără mașină, iar într-o postare pe pagina de Facebook Poliția Română a dezvăluit ce se întâmplă cu drogurile.

Șoferul a fost oprit în trafic pe strada Sucevei din Botoșani pe 28 februarie de o dispozitiv mixt de polițiști rutieri și polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate. Tânărul de 21 de ani conducea un bolid Mercedes.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, într-o geantă de voiaj, au fost descoperite 10 kilograme de substanță vegetală, mărunțită, asemănătoare canabisului, ambalată în folie de plastic.

Tânărul traficant arestat la Botoșani. Foto: Poliția Română

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că drogul de mare risc, ambalat în mai multe pungi, a fost introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, fiind disimulat într-un colet ce conținea diverse produse alimentare”, a informat ulterior Poliția.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul din dotare și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. A fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Autoturismul utilizat de către tânărul cercetat a fost indisponibilizat de polițiști.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.politiaromana.ro%2Fvideos%2F804720731697016%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

„Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive, deținere de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc, fără drept. La data de 29 februarie, instanța de judecată a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, față de tânărul de 21 de ani”, mai spus polițiștii.

Poliția Română a postat pe Facebook imagini de la acțiunea de prindere a traficantului și le-a însoțit cu explicații despre ce se întâmplă cu drogurile găsite asupra acestuia.

„Le punem la păstrare… până în momentul distrugerii! Regulă care se aplică tuturor drogurilor, asta pentru a-i lămuri pe cei care întreabă în stânga și în dreapta: dar ce faceți cu drogurile? Unde ajung? Aceeași soarta o vor avea și cele 10 kg de canabis ridicate de către polițiștii din Botoșani. Tânărul posesor, de doar 21 de ani, a fost reținut, iar autoturismul lui, indisponibilizat!”

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *