Cel mai bun oraș din România pentru tineri. Aici e bine să locuiești, duci o viață frumoasă și liniștită

Cel mai bun oraș din România pentru tineri. Aici e bine să locuiești, duci o viață frumoasă și liniștită

Cel mai bun oraș din România pentru tineri poate să ofere o viață frumoasă, dar și liniștită. Oportunitățile sunt și multe aici. Iar toți cei care s-au mutat se declară mulțumi de ceea ce trăiesc.

Cel mai bun oraș din România pentru tineri

Tinerii care vor să înceapă o viață nouă o pot face în mai multe orașe din țară. Un studiu recent a scos la suprafață cel mai bun oraș din România pentru tineri. Toți cei care s-au mutat aici se declară fericiți.

Este vorba despre studiul „Tineri după pandemie: Orașe Fericite” care arată nivelul de fericire al tinerilor din România. În total, peste 5.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani au fost incluși în studiu.

Au fost vizate cele șase capitale ale tineretului de la noi din țară, mai exact Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Timișoara, Bacău, Constanța, Baia Mare și Iași. Iar sondajul a vizat mai multe aspecte.

Mai exact, s-a aflat cât de fericiți sunt tinerii, dar și cât de în siguranță se simt în orașul în care locuiesc. Totodată, aceștia au mai fost întrebați și ce lucruri ar trebui schimbate în locul unde stau, dar și cum se simt în general.

Orașul unde tinerii nu sunt chiar atât de fericiți

Cât de fericiți sunt tinerii din România? Pe o scară de la 1 la 10, media nivelului de fericire a tinerilor din România este de 6.69. Care este însă cel mai bun oraș din România pentru tineri?

Conform rezultatelor studiului, cei mai fericiți tineri trăiesc în Iași. De altfel tot Iașiul a fost perceput ca fiind și unul dintre cele mai accesibile mari orașe din țară. De cealaltă parte, Cluj Napoca a fost perceput ca fiind un oraș curat, dar și unit.

Acum că am aflat care este cel mai bun oraș din România pentru tineri, e bine să știm și ce regăsim la polul opus. Se pare că cei mai puțini fericiți tineri trăiesc în Constanța, după cum arată rezultatele studiului.

„Prin studiul ne-am propus să aflăm care e situația tinerilor din România, astfel încât să avem un punct de plecare clar în stabilirea obiectivelor pentru un plan de acțiune.

Programul urmărește crearea unor zone urbane care să ofere oportunități de dezvoltare în rândul tinerilor prin creșterea stării de bine, locuirea într-un spațiu urban potrivit nevoilor lor și oferirea de perspective de viitor, pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Acest program poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor iar înscrierea se poate face până la data de 2 iunie 2022”, a declarat András Farkas, Co-Fondator și Director Strategic al Grupului PONT.

Please follow and like us:
Pin Share