Célba jutatott Katalin-báli adomány

Célba jutatott Katalin-báli adomány

Korszerű felszerelésre, azaz 16 beteget megfigyelő és szabályozó egyetlen központi monitorra és a bútorzatra szánták a tavalyi csíkszeredai Katalin-bálon összegyűlt 51 ezer lejes összeget.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházhoz tartozó Ideggyógyászati osztály újonnan megalakuló, Stroke-központját támogató adományt kedden adták át az egészségügyi intézménynek.

A Katalin-bálon befolyt további összegekből támogatják még 35 ezer lejjel a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetét, hogy a Dr. Báranyi-László Ildikó Terápiás Foglalkoztató Központ megvalósításához szükséges filagóriát létrehozhassák, és az integrált játszótéri elemeket beszerezhessék.

Ugyanakkor a Hargita Megyei Mentőszolgálat számára egy-egy új felnőtt intubációs gyakorló bábu, egy felnőtt elsősegélynyújtó gyakorló bábu és egy defibrillátor beszerzésére is biztosítanak 21 ezer lejt.

A Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa 2023. november 25.-én, Katalin napján, tizedik alkalommal szervezte meg a nagy hagyománnyal rendelkező jótékonysági Katalin-bál jubileumi kiadását. Ezen a bálon rekordösszeg gyűlt össze, 107 ezer lej, amelyet a résztvevők és támogatók szavazata alapján a három támogatott intézmény számára osztották fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük