Cele trei alimente pe care trebuie să le eviți la micul dejun. Mulți români le consumă dimineața, dar fac o mare greșeală

Cele trei alimente pe care trebuie să le eviți la micul dejun. Mulți români le consumă dimineața, dar fac o mare greșeală

Acestea sunt cele trei alimente pe care trebuie să le eviți la micul dejun. Sunt consumate zilnic de mulți români, însă fac o mare greșeală.

Cele trei alimente pe care trebuie să le eviți la micul dejun. Sunt consumate de mulți români dimineața

Dacă îți dorești un abdomen plat, este important să ai niște obiceiuri alimentare sănătoase, mai ales la micul dejun. O alimentație potrivită, îmbinată cu exerciții fizice, te poate ajuta să obții rezultatul dorit.

Este important să ai grijă la ceea ce mănânci încă de la începutul zilei. Astfel, unele alimente nu trebuie consumate la micul dejun, dacă vrei să scapi de grăsimea din zona abdominală, conform Shefinds.

Dr. Sullivan a dezvăluit, într-un clip video, care sunt cele trei alimente pe care nu ar trebui să le consumi dimineața. Printre acestea se numără și unul pe care multe persoane obișnuiesc să-l mănânce, mai ales atunci când se grăbesc.

Covrigii pot reprezenta, pentru multe persoane, o variantă accesibilă și potrivită pentru micul dejun. Din păcate, aceștia conțin mulți carbohidrați procesași, după cum a explicat dr. Sullivan.

Carbohidrații rafinați “se transformă în zahăr în organism relativ repede și pot duce la dezechilibre ale zahărului din sânge”, a mai adăugat medicul.

În momentul în care zahărul din sânge crește și scade, acest lucru poate duce la apariția poftelor. Ulterior, în timpul zilei, se piate ajunge la supraalimentare, iar scăderea în greutatea nu mai este deloc ceva ușor.

Dr. Sullivan a mai spus, totodată, că cei mai mulți covrigi conțin gluten, lucru care le poate provoca probleme multor persoane. Sensibilitatea sau intoleranța la gluten poate provoca balonare, dar și disconfort digestiv.

De altfel, nici băuturile dulci nu trebuie consumate încă de la prima oră a zilei. Multe dintre ele conțin zaharuri adăugate, dar și alte ingrediente artificiale.

“Băuturile zaharoase precum sucurile de fructe, cafelele cu lapte aromatizate sau băuturile energizante pot oferi o explozie inițială de energie. Cele mai multe sunt încărcate cu zaharuri adăugate și alte ingrediente artificiale”, a explicat specialistul.

Astfel de băuturi pot să contribuie la un aport caloric excesiv și nu oferă o valoare nutritivă reală. Astfel, devine foarte greu să obții un abdomen plat. În schimb, băuturile dulci pot fi înlocuite cu apă, cafea neagră sau cu ceaiuri.

Carnea procesată, de evitat la primele orele ale zilei

Cărnurile procesate, precum șunca sau cârnații, nu trebuie consumate dimineața. Acestea conțin grăsimi nesănătoase, dar și o cantitate mare de sodiu.

“Șunca crescută în mod convențional, cârnații sau alte tipuri de carne procesată pentru micul dejun conțin adesea grăsimi nesănătoase, niveluri ridicate de sodiu și alți conservanți.

Aceste ingrediente pot contribui la inflamație și la retenția de apă, făcând dificilă menținerea unei secțiuni mijlocii slabe și tonice”, a mai spus dr. Sullivan.

Din cauza conținutului ridicat de sodiu, carnea procesată provoacă balonare. Dacă vrei, totuși, să consumi carne dimineața, poți opta pentru variante organice mai slabe, fără conservanți sau hormoni adăugați.

Please follow and like us:
Pin Share