Christian Sabbagh se retrage de la pupitrul știrilor Kanal D. Anunțul a fost făcut chiar de el: „Trebuie să iau o pauză”

Christian Sabbagh se retrage de la pupitrul știrilor Kanal D. Anunțul a fost făcut chiar de el: „Trebuie să iau o pauză”

Christian Sabbagh ia o pauză de la carieră pentru a fi alături de familia sa. Prezentatorul de la Kanal D a mărturisit că, pentru o vreme, va pleca de la pupitrul știrilor, fără a spune cât va dura pauza.

Christian Sabbagh se retrage din televiziune

După ani întregi în care a lucrat în televiziune, Christian Sabbagh a anunțat în seara zilei de vineri, 10 mai 2024, că se va retrage o vreme de la pupitrul știrilor Kanal D, din motive personale.

Dezvăluirea a fost făcută pe contul de Facebook al jurnalistului. Astfel, acesta a hotărât că este momentul să se dedice familiei, cu precădere fiului său care a fost diagnosticat cu autism. 

Micuțul va urma un tratament în Viena, iar Christian Sabbagh și-a dorit să fie alături de el, demonstrând că prioritatea sa în viață este familia, punând cariera pe un plan secund.

„O perioadă scurtă nu voi mai prezenta știrile. Cu unii dintre dumneavoastră, probabil mă voi vedea la Viena, cu totul întâmplător pe stradă. Încerc un tratament inovativ pentru fiul meu, care suferă de autism.

Indiferent de problemele mele, rămân același jurnalist, doar că trebuie să iau o pauză”, este mesajul pe care Christian Sabbagh l-a publicat pe contul său de Facebook. În scurt timp, a primit numeroase mesaje de susținere.

Fiul jurnalistului are nevoie de terapii costisitoare

Jurnalistul și soția și-au dat seama că băiatul lor are o problemă atunci când, la vârsta de 3 ani, acesta încă nu vorbea. De atunci, micuțul merge zilnic la terapie și petrece în jur de șase ore în cabinetele medicilor.

Procesul de vindecare este unul lung, dar și costisitor. „Cred că am aplicat toate terapiile existente pentru tulburările din spectrul autist. Dar copiii sunt diferiți și o terapie care dă rezultate într-un caz poate fi ineficientă în altul.

Acum avem o nouă echipă de terapeuți și se pare că suntem pe drumul cel bun. Dar terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani, iar evoluția o vezi în timp. Extrem de costisitoare.

Un proces terapeutic în aceste cazuri depășește câteva mii de lei lunar, depinde de câte ședințe are nevoie copilul. Ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile unei familii care se confruntă cu o asemenea încercare”, a declarat Christian Sabbagh, conform unica.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *