Cine transmite la TV în România Copa America 2024! Messi luptă să-și apere trofeul câștigat cu Argentina

Cine transmite la TV în România Copa America 2024! Messi luptă să-și apere trofeul câștigat cu Argentina

Copa America 2024 va fi transmisă la TV în România de Digi Sport. Tradiționalul turneu inter-țări din America de Sud are în loc în perioada 20 iunie – 14 iulie. Argentina este deținătoarea en-titre a trofeului, după finala din 2021 cu Brazilia, scor 1-0.

Cine transmite la TV în România Copa America 2024! Messi luptă să-și apere trofeul câștigat cu Argentina

Ediția cu numărul 48 a Copa America se vede la TV și în România. Turneul care adună la un loc cele mai tari echipe naționale de fotbal din America de Sud va fi transmis în exclusivitate pe toate canalele Digi Sport.

Statele Unite ale Americii este țara gazdă pentru Copa America 2024. Meciul de deschidere al competiției va avea loc la Atlanta (Mercedes Benz Arena – 71.000 de locuri), în timp ce marea finală este programată să se dispute la Miami (Hard Rock – 65.000 locuri).

”Ne aşteptăm la stadioane pline de pasiunea întregului continent american pentru deschiderea şi finala unei Copa America de neuitat”, a declarat Alejandro Dominguez, preşedintele CONMEBOL şi vicepreşedintele FIFA.

Luptă aprigă la Copa America 2024. Messi, Di Maria, Vinicius și Rodrygo se duelează pentru trofeu

Copa America 2024 va aduce la start nu mai puțin de 16 echipe. Zece dintre acestea provin din America de Sud (Argentina, Brazilia, Uruguay, Columbia, Venezuela, Ecuador, Paraguay, Chile, Bolivia, Peru), în timp ce restul de 6 naționale sunt invitate din America de Nord, America Centrală şi Caraibe ca parte a unui acord între CONMEBOL şi CONCACAF.

Argentina și Uruguay dețin cele mai multe trofee Copa America. Ambele naționale au câștigat fiecare competiția de câte 15 ori. Podiumul este completat de Brazilia (9 trofee) urmată de Peru, Paraguay și Chile (două trofee fiecare); Bolivia și Columbia (un trofeu fiecare).

Melodia oficială a Copa America 2024 a fost aleasă „Punteria”, interpretată de celebra Shakira. Este pentru a treia oară când artista oferă un cântec oficial pentru un campionat important de fotbal după Campionatul Mondial 2010 (Waka waka) și Campionatul Mondial 2014 (La La), notează Agerpres.

“Este cel mai important eveniment fotbalistic al anului, pentru că ştim că această melodie va fi sunetul verii pentru fanii din întreaga lume. Este puterea culturii noastre şi a muzicii noastre”, a spus Shakira.

Argentina face parte din Grupa A la Copa America 2024 alături de Peru, Chile și Canada. De cealaltă parte, Brazilia a fost repartizată în Grupa D și le va înfrunta pe Paraguay, Columbia și Costa Rica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *