Clădirea misterioasă din Centrul Vechi al Bucureștiului despre care se spune că e bântuită. Ce s-a întâmplat în ea cu mulți ani în urmă

Clădirea misterioasă din Centrul Vechi al Bucureștiului despre care se spune că e bântuită. Ce s-a întâmplat în ea cu mulți ani în urmă

Clădirea misterioasă din Centrul Vechi al Bucureștiului despre care se spune că e bântuită. Ce s-a întâmplat în ea cu mulți ani în urmă. Se găsește la numărul 13 de pe strada Franceză și are o poveste surprinzătoare.

Construcția secretă din Centrul Vechi al Capitalei, asupra căreia s-ar fi abătut un anumit blestem. Are un trecut întunecat

Construcția secretă din Centrul Vechi al Capitalei, asupra căreia s-ar fi abătut un anumit blestem. Are un trecut întunecat. Casa are în centru una dintre cele mai vechi legende al orașului, adăpostind în urmă cu ani buni sute de suflete. Aici au trăit 203 copii.

Orfelinatul este abandonat în ziua de azi, însă este ”locuința” unor povești despre fantome, demoni și legende. A aparținut unui bărbat pe nume Stavrache Hagi-Orman, care aduna micuții de pe străzile Bucureștiului.

Copiii care nu aveau niciun un acoperiș deasupra capului erau convinși de proprietari că vor beneficia de apă și mâncare. Din păcate, erau păcăliți pentru că ajungeau să supraviețuiască în condiții greu de imaginat.

Această legendă este susținută de localnicii care stăteau în apropierea orfelinatului din Centrul Vechi. Oamenii care treceau prin zonă au povestit că au auzit de foarte multe ori cum copiii strigau „Apăăă, vrem apăăă”, scrie shtiu.ro.

Micuții ar bântui casa și în momentul de față în căutare de mâncare și apă. Potrivit legendei locale, copiii nu și-au găsit liniștea pentru că au fost chinuiți până în ultima clipă de cel care ar fi trebuit să aibă grijă de ei.

Așa se face că și-au pierdut viața 203 micuți care au murit de foame pe parcursul perioadei în care au fost cazați în orfelinatul din Centrul Vechi al Capitalei. În prezent, clădirea este un monument istoric, lucru arătat printr-o pancartă.

Orfelinatul din Centrul Vechi, fațadă nouă

Clădirea care odinioară a funcționat ca orfelinat în Centrul Vechi al Capitalei a fost ridicată undeva între 1870 și 1900. Și-a păstrat frumusețea și autenticitatea de-a lungul vremii, mai ales că are un nou proprietar.

A aparținut la un moment dat moșierului Ștefan Petrovici Armis, însă acum este proprietate privată. Casa bântuită poate fi admirată doar din exterior, ceea ce înseamnă că oamenii nu pot vedea cum este decorată la interior.

Noua imagine și schimbare oferă o nuanță diferită orașului București, dar mai ales centrului. Recomandarea este ca această clădire să fie observată în lumina naturală a Soarelui, la apus oamenii putând avea o altă perspectivă asupra fațadei.