Clotilde Armand cere suspendarea peste noapte a numărării voturilor la sectorul 1: „Să închidă sacii și procesele-verbale într-o cameră sigilată”

Clotilde Armand cere suspendarea peste noapte a numărării voturilor la sectorul 1: „Să închidă sacii și procesele-verbale într-o cameră sigilată”

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat Biroului Electoral să vină cu soluţii, în contextul în care zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua ca să valideze procesele-verbale şi să depună sacii cu voturi, relatează News.ro. În această situație, mai multe persoane au leşinat şi a fost chemat SMURD. Ea a propus suspendarea numărării voturilor, luni noaptea.

Armand a adăugat că, până în acest moment, mai puţin de o treime din procesele-verbale din secţiile de votare din sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.

„Revin cu o urgenţă care trebuie rezolvată rapid de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă şi cu precizări privind procesul electoral de la sectorul 1. În acest moment, la Piaţa Amzei, unde este sediul Biroului Electoral Sector 1, este o situaţie de neacceptat pentru o capitală europeană, iar Autoritatea Electorală Permanentă şi Biroul Electoral Central sunt complici la ce se întâmplă.

Zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua pentru a valida procesele-verbale şi pentru a depune sacii cu voturi. Mai multe persoane au leşinat astăzi, iar SMURD-ul a fost chemat de urgenţă. Situaţia este dramatică şi nu exagerez”, a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook.

Ea a adăugat că a cerut reprezentanţilor Biroului Electoral să vină cu soluţii pentru a debloca rapid această situaţie din Piaţa Amzei, pentru că membrii comisiilor de vot sunt la datorie de sâmbătă dimineaţă şi sunt extenuaţi.

„Să închidă sacii şi procesele-verbale într-o cameră sigilată din Piaţa Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secţiile de votare, iar sacii şi procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor. Procesul de validare să fie reluat mâine, cu reprezentanţii secţiilor de votare odihniţi. Doar cu mintea limpede putem rezolva aceste probleme. Nu mi s-a răspuns la aceste solicitări!”, a continuat Clotilde Armand.

„A ieşit deja cu rezultate finale la televizorul lui preferat”

Ea a precizat că, până în acest moment, mai puţin de o treime din procesele-verbale din secţiile de votare din sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1. „Dar Ciolacu a ieşit deja cu rezultate finale la televizorul lui preferat. Da, da. Prim-ministrul României – adică cel care organizează aceste alegeri – a ieşit și a anunţat rezultatele finale (…)

Ieri am atras atenţia asupra unor suspiciuni majore de fraude electorale când sute de persoane au fost aduse la vot de interlopi. Astăzi la sediul BES 1 a fost apelat numărul de urgenţă 112 după ce mai mulţi preşedinţi de secţie au fost surprinşi împreună cu reprezentantul PSD în BES 1 umblând în sacii de voturi care trebuiau să rămână sigilaţi. Aştept ca instituţiile statului să-şi facă datoria transparent şi cu respectarea legii”, a mai spus Armand.

FOTO: Inquam Photos /Octav Ganea