Condimentul pe care să-l pui în clătite ca să le dai un gust unic. Are și multe beneficii pentru organism

Condimentul pe care să-l pui în clătite ca să le dai un gust unic. Are și multe beneficii pentru organism

Condimentul pe care să-l pui în clătite ca să le dai un gust unic. Are și multe beneficii pentru organism. Se crede din vechi timpuri că acest produs are proprietăți medicinale și calmante, reprezentând un aliat în diverse afecțiuni.

Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din compoziția de clătite pentru o savoare specială. Are numeroase proprietăți

Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din compoziția de clătite pentru o savoare specială. Are numeroase proprietăți pentru sănătatea corpului uman. Mirodenia are o aromă plăcută, care nu poate fi trecută cu vederea de nicio persoană.

Gospodinele desăvârșite obișnuiesc să folosească pentru această rețetă un condiment care nu lipsește din nicio casă. Concret, este vorba de scorțișoară utilizată la scară largă, dar mai ales în deserturi și tot felul de prăjituri.

Condimentul este, de fapt, scoarța interioară a arborelui de scorțișoară, cunoscut stiintific sub numele de Cinnamomum. Această scoarță se poate transforma în batoane, pudră, suplimente alimentare sau ulei esențial.

Atunci când a fost descoperit era un produs foarte scump și dăruit în general regilor, însă odată cu trecerea timpului a ajuns să fie accesibil tuturor. Scorțișoara se introduce foarte ușor în dietă și în programele de nutriție. În clătite oferă o aromă foarte plăcută.

Cum se fac clătitele cu scorțișoară

Clătitele cu scorțișoară au nevoie de câteva ingrediente pe care le are toată lumea în gospodărie. Pe lângă acest condiment aromat rețeta mai include 8 ouă de la care se vor folosi numai albușurile, o lingură de amidon sau făină de migdale.

De asemenea, compoziția mai conține 2 plicuri de stevia, o treime de linguriță de sare, un sfert de linguriță de extract de vanilie, o linguriță de unt și o jumătate de linguriță de zahăr pudră. Albușurile se bat cu puțină sare până când au compoziția unei bezele.

Peste bezea se adaugă amidonul sau făina de migdale, apoi restul de ingrediente. Se amestecă ușor cu o spatulă și se pune la încins o tigaie cu puțin unt. Se prăjesc clătitele pe ambele părți preț de 2-3 minute. Se servesc simple, cu dulceață sau cu fructe proaspete.

Ce beneficii are scorțișoara

Scorțișoara are o serie de beneficii importante pentru sănătatea organismului uman. Condimentul poate sprijini lupta contra diabetului zaharat, conform unor studii efectuate în ultimii ani. Are rolul de a influența în mod benefic nivelul glicemiei în rândul pacienților care au această afecțiune.

De asemenea, cercetările arată că produsul poate reduce rezistența la insulină. În plus, ingredientul poate fi util pentru buna funcționare a memoriei și atenției datorită antioxidanților pe care îi conține. Are magneziu și potasiu care ajută la relaxare și odihnă.

Totodată, specialiștii spun că scorțișoara poate sprijini acțiunea contra bacteriilor pentru că are proprietăți antifungice și antibacteriene. În plus, poate interveni la nivelul bacteriilor care se află în cavitatea bucală, ameliorând respirația neplăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *