Cresc prețurile la Spotify: Cât scoți din buzunar ca să asculți muzica preferată

Rmag Breaking News

Costul abonamentelor Premium ar putea să crească în curând în Statele Unite, Regatul Unit și Australia.

Spotify anunță creșterea prețurilor pentru unele planuri

Peștii înoată, păsările zboară, iar serviciile de streaming cresc prețurile. Acesta este (în mare parte) modul în care merg lucrurile. După ce a menținut aceleași prețuri pentru Premium timp îndelungat, se pare că Spotify este pregătit să le crească de două ori într-un an, în unele țări.

Potrivit Bloomberg, abonamentul Premium Spotify va fi mai scump cu aproximativ un dolar pentru un plan individual și cu aproximativ doi dolari pentru planurile de familie și duo până la sfârșitul lunii aprilie în câteva piețe, inclusiv Regatul Unit, Australia și Pakistan. Raportul sugerează că Statele Unite se află în linie pentru o creștere similară mai târziu în acest an.

Taxele mai mari sunt de așteptat să compenseze costurile ofertelor de cărți audio. Începând cu octombrie, utilizatorii Premium din piețele selectate au putut asculta 15 ore de cărți audio pe lună fără costuri suplimentare. Compania a observat nivele ridicate de consum de cărți audio până acum.

Planuri noi pentru platforma de muzică

Dacă utilizatorii depășesc limita de 15 ore, ei pot plăti pentru un supliment de zece ore. Aici este locul de unde Spotify obține mai mulți bani din biblioteca sa de cărți audio Premium. Compania vinde, de asemenea, cărți audio în magazinul său online.

Spotify urmărește să devină profitabilă de când a devenit publică în 2018 și, pentru a ajunge acolo, se pare că se pregătește să lanseze mai multe nivele de abonament. Unul dintre acestea (o opțiune mai scumpă) va oferi, se pare, audio de înaltă fidelitate, o funcție pe care compania a promis-o de mult timp.

De asemenea, s-ar putea să introducă și un nivel de bază care include muzică și podcast-uri fără reclame, fără cărți audio. Acest plan este de așteptat să coste 11 dolari pe lună, la fel cum Spotify percepe în prezent pentru Premium. Prin urmare, acel plan de numai zece dolari pentru cărți audio introdus de Spotify în Statele Unite în luna trecută începe să fie mai logic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *