Cum să cureţi şi să faci să strălucească toaleta

Cum să cureţi şi să faci să strălucească toaleta

Baia, în special toaleta, este suprafața din locuință unde se pot acumula cele mai multe bacterii, iar din acest motiv, curățarea trebuie făcută corect, în mod regulat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să igienizezi rapid toaleta. Cum să cureți și să faci să străluceasacă toaleta.

Curățarea toaletei este activitatea unde trebuie să depui efort pentru a te asigura că rezultatul este impecabil, fără pete de murdărie ori urme de calcar. Iată cum să cureți și să faci să străluceasacă toaleta.

De ce ustensile ai nevoie pentru a curăța vasul de toaletă

Pentru a curăța în mod igienic vasul de toaletă, asigură-te că întotdeauna porți mănuși de cauciuc, dar și că ai lângă tine perie pentru curățarea toaletei, soluție pentru îndepărtarea calcarului sau dezinfectant pentru toaletă, dar și prosoape de hârtie.

Cum cureți toaleta să strălucească

Începe cu exteriorul vasului de toaletă

Pulverizează spray dezinfectant pe întreg exteriorul toaletei, inclusiv în zonele mai greu accesibile precum baza capacului de toaletă, zona de sub, dar și în spatele vasului și spre țeava de evacuare, dacă aceasta este la vedere.

De fiecare dată când se trage apa în vasul de toaletă, dacă nu este pus la bază capacul, atunci particule de apă din interiorul vasului vor fi pulverizate pe suprafețele din jur, astfel vor ajunge pe colacul de toaletă, pe podea sau chiar pe perete ori ce se află în proximitatea vasului.

Pentru a te asigura că ai dezinfectat corect, poți pulveriza spray și lași să acționeze câteva minute, cât este nevoie. În tot acest timp te poți ocupa de igienizarea vasului de toaletă la interior.

Cum cureți interiorul vasului de toaletă

Indiferent de soluția de curățare pe care alegi să o folosești pentru igienizarea vasului, asigură-te că aplici în interiorul vasului, dar și imediat sub marginea de sus a vasului. Lasă să acționeze pentru 5-10 minute, apoi curăță cu ajutorul unui burete abraziv sau o lavetă.

După ce ai înlăturat orice urmă de mizerie și depunerile de piatră, șterge excesul de apă și soluție cu ajutorul prosoapelor din hârtie. Șterge și podeaua și pereții din jurul vasului de toaletă.

Dacă observi depuneri de culoarea ruginei sau alte urme greu de îndepărtat în interiorul vasului, atunci folosește peria aspră special pentru toaletă și înlătură resturile rămase pe suprafața de porțelan.

La final, trage apa pentru a curăța eventualele resturi de soluție, șterge cu dezinfectant și prosoape de hârtie toată suprafața vasului, și la exterior, și vasul de toaletă va străluci de curățenie.

Curăță și obiectele din jurul vasului de toaletă

Bazinul de lângă vasul de toaletă, dar și pereții, geamul de sticlă, dacă este aproape cabina de duș, dar și orice alte instrumente din apropierea vasului de toaletă trebuie curățate ori de câte ori ștergi vasul de toaletă. Pe suprafața acestora se depune praf, se formează pete și este necesar să îndepărtezi murdăria.

Curăță și instrumentele pe care le-ai folosit

După ce ai terminat de igienizat vasul de toaletă, nu uita să cureți și peria pe care ai folosit-o. O poți poziționa sub colacul WC-ului, torni peste ea un dezinfectant și îl lași să acționeze câteva minute. Trage apoi apa și clătește peria.

De asemenea, înainte de a scoate mănușile folosite, spală-te pe mâini cu apă caldă și săpun, ulterior le poți îndepărta fără să te murdărești. Dacă ai folosit mănuși de unică folosință, atunci le poți pune în coșul de gunoi, însă dacă ai folosit mănuși de menaj, atunci spală-le cu apă și săpun și păstrează-le într-un loc special, pentru a le folosi și la următoarea curățenie.

Curăță și flacoanele cu soluții de curățare pe care le-ai folosit, deoarece ai pus mâinile cu mănuși murdare pe ele. Șterge-le cu un șervețel umed înainte de a le depozita în spațiul destinat lor.

Soluții făcute în casă pentru curățarea toaletei

Dacă nu vrei să folosești soluții de curățare cu clor sau alte soluții speciale pentru igienizarea toaletei pe care le găsești în comerț, atunci îți poți pregăti acasă soluții de curățare cu care vei putea șterge vasul de toaletă.

Presară o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în interiorul toaletei, lasă să acționeze pentru 30 de minute, timp în care bicarbonatul va ajuta la dizolvarea murdăriei și neutralizarea mirosurilor. Ulterior, folosește peria de toaletă, șterge suprafața și clătește cu apa din rezervor.

Toarnă una sau două cesti de oțet alb în vasul toaletei, lasă să acționeze pentru 30 de minute sau chiar peste noapte, dacă este posibil. În acest timp, oțetul va ajuta la îndepărtarea depunerilor din interior, dar și la neutralizarea mirosurilor. Folosește apoi peria de toaletă, trage apa pentru a clăti, iar dacă mai este nevoie, poți repeta această operațiune.

O altă soluție pentru curățarea vasului de toaletă este să amesteci în proporție de 70% alcool izopropilic cu apă și două picături de detergent lichid.

De asemenea, pentru a dezinfecta vasul de toaletă și pentru a-l face să strălucească folosește apă oxigenată. Diluează apă oxigenată cu apă și aplică în zonele în care sunt pete în interiorul vasului de toaletă.

O altă soluție pentru curățarea toaletei este un amestec din două linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de sare de lămâie și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai cu efect antibacterian. Amestecă-le într-o sticlă cu pulverizator și pune în interiorul vasului de toaletă. Lasă să acționeze pentru 20 de minute și apoi curăță cu apă și prosoape de hârtie.

Citește și: Lucruri pe care nu ar trebui să le ții în bucătărie

Sursă info: goodhousekeeping

Sursă foto: 123rf.com

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *