Deputat britanic suspendat din partid după ce a declarat că primarul Sadiq Khan al Londrei este „controlat” de islamiști

Deputat britanic suspendat din partid după ce a declarat că primarul Sadiq Khan al Londrei este „controlat” de islamiști

Deputatul Lee Anderson a fost suspendat din Partidul Conservator al Regatului Unit după ce „a refuzat să ceară scuze” pentru comentariile care l-au vizat pe primarul Londrei, Sadiq Khan, potrivit BBC.

 

Declarase că primarul Sadiq Khan al Londrei este „controlat” de islamiști

 

Parlamentarul declarase vineri că edilul este „controlat” de islamiști.

Comentând acuzația, Sadiq Khan a spus sâmbătă că afirmațiile lui Lee Anderson „toarnă gaz pe focul urii anti-musulmane”. Primarul a denunțat declarațiile drept „islamofobe, anti-musulmane, rasiste”.

 

A fost suspendat din partid

 

Lee Anderson, fost vicepreședinte al conservatorilor britanici, a fost suspendat din partid „în urma refuzului său de a cere scuze pentru comentariile făcute ieri”, a anunțat un purtător de cuvânt.

„Nu cred cu adevărat că islamiștii au preluat controlul asupra țării noastre, însă chiar cred că îl controlează pe Khan și controlează Londra… Chiar le-a dat capitala noastră prietenilor săi”, susține deputatul britanic.

Liderul conservatorilor, premierul Rishi Sunak, a fost acuzat că tratează subiectul cu o „tăcere asurzitoare”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *