Dispozitivele pe care Netflix nu va mai funcționa din luna iulie. O mulțime de utilizatori vor fi afectați

Dispozitivele pe care Netflix nu va mai funcționa din luna iulie. O mulțime de utilizatori vor fi afectați

Dispozitivele pe care Netflix nu va mai funcționa din luna iulie sunt unele ceva mai vechi. Adevărul este însă că multe persoane le au și acum în casă, având în vedere că sunt în continuare utile.

Dispozitivele pe care Netflix nu va mai funcționa din luna iulie

Când vine vorba de televizoare sau de console de jocuri, alegem să ne folosim de ele mai multă vreme. Acestea nu se strică chiar atât de des pe cât laptopurile sau telefoanele, astfel că uneori ajungem să ne bucurăm chiar și un deceniu de acestea.

Iată însă că Netflix face schimbări majore. Platforma de streaming nu va mai disponibilă pe mai multe dispozitive. Iar vizat este în special un apreciat brand de televizoare. Care sunt, deci, dispozitivele pe care Netflix nu va mai funcționa din luna iulie?

Sony spune că 16 modele vor renunța la accesul la Netflix începând cu luna iulie. Asta înseamnă că abonații platformei de streaming vor avea două variante. Fie vor cumpăra un televizor nou, fie vor apela anumite dispozitive compatibile.

Conform celor de la Sony, televizoarele afectate sunt unele modele BRAVIA din 2014. Având în vedere că mulți dintre noi ne păstrăm televizoarele timp de mai mulți ani, acest blocaj ar putea afecta o mulțime de abonați.

“Începând cu 24 iulie 2024, aplicația Netflix nu va mai fi compatibilă cu unele televizoare BRAVIA din 2014. Puteți continua să utilizați aplicația Netflix până la 23 iulie 2024. Vă puteți bucura în continuare de Netflix pe modelele afectate, utilizând un dispozitiv de streaming compatibil”, anunță sursa citată.

Care sunt modelele afectate

Dispozitivele pe care Netflix nu va mai funcționa din luna iulie sunt, deci, următoarele modele: XBR-65X900B – XBR-79X900B – XBR-65X950B -XBR-85X950B -XBR-85X950B. Conform Mirror, nu este clar de ce aceste dispozitive sunt blocate de la accesul la Netflix.

Pe de altă parte, având în vedere că vorbim despre modele mai vechi, cel mai probabil acesta ar fi motivul. Și nu este prima dată când ecranele Sony sunt afectate de un blocaj. La începutul acestui an s-a anunțat de asemenea că Netflix a fost eliminat de pe unele televizoare Sony 2011-2013 și de pe unele playere Blu-ray Disc.

Și totuși ce pot face utilizatorii? Cei care nu vor să îți cumpere un televizor nou pot opta pentru anumite dispozitive compatibile care funcționează cu televizoarele Sony. Acestea sunt Amazon Fire TV/Stick, Apple TV- Chromecast, dar și Roku TV/Stick.