Drumul unic din România pe care au început să vină din ce în ce mai mulți turiști. Peisajul este de vis, foarte multe persoane vin aici să stea cu cortul

Drumul unic din România pe care au început să vină din ce în ce mai mulți turiști. Peisajul este de vis, foarte multe persoane vin aici să stea cu cortul

Drumul unic din România a devenit o atracție din ce în ce mai populară pentru turiști. Mulți care ajung aici stau peste noapte cu cortul și petrec timp de calitate în mijlocul naturii.

Drumul unic din România pe care au început să vină din ce în ce mai mulți turiști

Transalpina, căci despre despre el vorbim, este un drum unic în România care a crescut masiv în popularitate. Accesibil doar câteva luni pe an, acest traseu montan atrage mii de turiști fascinați de fiecare kilometru al drumului.

Faimoasa rută montană traversează Platoul Transalpina și Munții Parâng, de la sud la nord. Drumul începe de la Novaci, situat în județul Gorj și continuă până la Sebeș, în județul Alba. De asemenea, se află în aproprierea județelor Vâlcea, Sibiu, Hunedoara.

Sectorul cel mai spectaculos al DN 67C, cuprinzând aproximativ 30 de kilometri între Rânca și Obârșia Lotrului, a fost redeschis circulației rutiere începând cu 1 iunie 2024. Totuși, pentru a asigura siguranța celor care îl folosesc, administratorii drumului au impus măsuri stricte de circulație.

„Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 – 18:00. În afara acestui interval orar, accesul este interzis din cauze obiective care țin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine.

De asemenea limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis. Respectarea acestor restricții este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase și pentru deplasarea în condiții de siguranță”, a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR), potrivit adevarul.ro.

Transalpina este, fără îndoială, un drum unic în România pe care mulți turiști doresc cu tărie să îl parcurgă. Unele porțiuni din traseu ajung până la peste 2.000 de metri, deasupra căldărilor glaciare și a pășunilor alpine.

Turiștii sunt fascinați de peisajele spectaculoase

Drumul șerpuit, denumit în popor și „Poteca dracului”, oferă călătorilor peisaje de-a dreptul spectaculoase. Multe persoane sunt bucuroase să își monteze cortul în această zonă, pentru a petrecere timp de calitate în mijlocul naturii.

Cel mai înalt punct traversat de Transalpina este Pasul Urdele, care atinge maximul de 2.145 metri. Pe parcursul traseului, întâlnim numeroase stâne și pășuni verzi cu turme de oi și câini ciobănești, care contribuie la frumusețea pitorească a peisajului.

Turiștii pot vizita Transalpina din iunie până în octombrie sau noiembrie. Odată ce apar primele ninsori și înghețuri, drumul este închis pentru a evita iminentele accidente.