Ei sunt jucătorii și antrenorii care au trecut de la FCSB la CSA Steaua. 11 nume pe listă

Ei sunt jucătorii și antrenorii care au trecut de la FCSB la CSA Steaua. 11 nume pe listă

FCSB și CSA Steaua București se află într-un război „rece” și ca în orice conflict există și „dezertori”. FANATIK prezintă lista jucătorilor care au jucat la ambele rivale.

FCSB VS. CSA Steaua București, un altfel de duel. Ad Popa, cel mai important jucător care a evoluat pentru ambele echipe

Adrian Popa este fără doar și poate cel mai important jucător care a evoluat la ambele echipe. Mijlocașul dreapta a ajuns la FCSB în vara lui 2012, când s-a transferat de la Concordia Chiajna. A jucat la echipa lui Gigi Becali timp de cinci sezoane și a câștigat 3 titluri de campion, o Cupă a României, o Supercupă și de două ori Cupa Ligii.

În 2017 s-a transferat în Anglia la Reading. A revenit însă în 2019 sub formă de împrumut, însă a decis să plece la finalul sezonului după ce a intrat în dizgrație lui Gigi Becali și a plecat la FC Voluntari.

În septembrie 2021, Adi Popa a surprins pe toată lumea după ce a decis să plece de la Academica Clinceni la CSA Steaua București, despre care a spus că este continuatoarea echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni. Asta l-a transformat definitiv într-o țintă pentru fanii FCSB-ului care l-au apostrofat cu fiecare ocazie.

În vara lui 2023, Adi Popa avea să plece din Ghencea, însă a revenit după doar un sezon, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Lista jucătorilor care au trecut de la FCSB la CSA Steaua București este însă mult mai lungă.

FCSB VS. CSA Steaua București. Cine sunt jucătorii și antrenorii care au schimbat taberele

Junior Măcriș – E primul jucător care a trecut de la FCSB la CSA Steaua. Atacantul a jucat două meciuri pentru FCSB în Cupa României și Cupa Ligii, în total 6 minute. A plecat de la FCSB în 2017 și a venit în Ghencea unde a jucat timp de un sezon și a reușit o promovare. A renunțat la fotbal și a devenit membru al Peluzei Sud Steaua.

Emilian Pacionel – Mijlocașul ofensiv în vârstă de 23 de ani a crescut la academia FCSB-ului, de unde a plecat la CSA Steaua București în septembrie 2020. După 3 ani în Ghencea, jucătorul a plecat la Progresul Spartac.

Ștefan Pacionel – este fratele lui Emilian și a crescut de asemenea la academia FCSB-ului. A plecat de acolo împrumut în iarna lui 2020 la academia lui Hagi, Dunărea Călărași și ulterior la Axiopolis. A ajuns la CSA Steaua în iulie 2021. În doi ani, mijlocașul ofensiv a jucat pentru 45 de meciuri pentru „militari” și a reușit 4 goluri. La finalul sezonului a plecat la Unirea Slobozia și a promovat în SuperLiga.

Alexandru Buziuc, un alt jucător care a surprins după ce a trecut de la FCSB la CSA Steaua București

Marius Bâtfoi – Și el s-a lansat la academia FCSB și din 2007 a jucat la echipa a doua. A fost împrumutat la Dunărea Giurgiu, Unirea Urziceni, a revenit apoi la FCSB și apoi s-a renunțat la serviciile sale. A mai evoluat la Snagov, Otopeni, Buftea, Clinceni, Dunărea Galați, Balotești, ASA Târgu Mureș și Chindia Târgoviște. Atacantul a  venit în Ghencea când echipa se afla în liga a patra, în iarna lui 2018 și a plecat la finalul sezonului. S-a retras de la CS Tunari în vara lui 2019 la 33 de ani.

Alexandru Aldea – Și el un produs al academiei FCSB. Nu a apucat niciodată să debuteze la echipa mare și a fost împrumutat în 2014 la AFC Fortuna Poiana Câmpina. Ulterior a mai fost cedat la Ceahlăul și Turnu Măgurele. Revine la FCSB în 2016 și a fost în atenția echipei mari. În 2018, fundașul central pleacă și el la CSA Steaua București, de unde a plecat după doar un sezon în urma ratării promovării în Liga 3. A mai trecut pe la Balotești și a ajuns la 29 de ani să joace la Gheorghe Doja.

Rareș Enceanu – lansat de FC Brașov, mijlocașul central a ajuns la FCSB în 2015 pentru 200.000 de euro. A debutat pe 11 martie în semifinalele Cupei Ligii cu Astra Giurgiu și a jucat și 2 partide în prima ligă. În 2017, a intrat în conflict cu FCSB care voia să îi rezilieze contractul, după ce l-a mai împrumutat la Voluntari și înapoi sub Tâmpa. În cele din urmă a fost declarat liber de contract și a semnat cu FC Argeș. A semnat cu „militarii” în vara lui 2019 când echipa se afla în Liga 3 și este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul lui Daniel Oprița: 72 de meciuri la Liga 2, 6 goluri și 4 pase decisive.

Alexandru Buziuc – este al doilea cel mai important jucător ajuns în Ghencea după ce a trecut pe la FCSB. În depărtat de la echipa din prima ligă de Gigi Becali după ce a fost adus în 2020 de la Academica Clinceni. Un an mai târziu a fost cedat la CS Mioveni după 22 de meciuri și un gol marcat. În iulie 2023 a fost a dus de Oprița la CSA Steaua București, însă nu a avut evoluțiile așteptate: doar un gol în 12 meciuri și a plecat la finalul sezonului.

Marius Lăcătuș, legenda Stelei, antrenor la FCSB și președinte și apoi pe banca tehnică a CSA Steaua București

Marius Lăcătuș este fără doar și poate cel mai greu nume care s-a aflat de ambele părți ale baricadei. „Fiara” care a cucerit 13 titluri de campioni cu Steaua, Cupa Campionilor și Supercupa Europei, a fost prima oară antrenorul secund al lui Mihai Stochiță (1997-1998) și Emeric Ienei (1999-2000) la Steaua.

În 2005 avea să devină președintele de onoare al FCSB, funcție pe care a deținut-o din luna octombrie a acelui an și până în mai 2006, când a plecat din cauza unui conflict cu Gigi Becali.

În octombrie 2007 a acceptat funcția de antrenor principal al FCSB. A condus echipa timp de 42 de meciuri, a reușit să o ducă în grupele Champions League, însă a ratat obiectivele interne și a plecat la finalul sezonului.

Al treilea „descălecat” al „Fiarei”

Avea să revină la echipa lui Gigi Becali după doar trei luni, în decembrie 2008. A demisionat însă din nou după doar 14 meciuri. Al treilea „descălecat” a avut loc la finalul lui septembrie 2010. De această dată a rezistat pe banca FCSB-ului timp de 18 meciuri, până în martie 2011.

În 2017 a acceptat să preia echipa de fotbal a CSA Steaua București pe care a pregătit-o timp de doi ani. Și-a dat demisia în vara lui 2019, după ce „militarii” au ratat promovarea în Liga 3 la barajul împotriva lui Carmen București. A susținut însă mereu că CSA Steaua este continuatoarea echipei care a cucerit Cupa Campionilor și a intrat deseori în conflict cu patronul FCSB, Gigi Becali.

Daniel Oprița a jucat la FCSB și antrenează CSA Steaua București

Daniel Oprița s-a transferat de la Reșița la Steaua în 2002 și a jucat 14 meciuri pentru roș-albaștri. Din 2003 până în 2007, a jucat la FCSB: 93 de meciuri și 14 goluri. A cucerit două titluri de campion și o Supercupă și a jucat o semifinală de Cupa UEFA. În 2007 a plecat la rivala Dinamo din postura de jucător liber de contract.

Fostul atacant a acceptat oferta celor de la CSA Steaua București în iulie 2019. A reușit să promoveze echipa în Liga 3 și apoi în Liga 2. Timp de două sezoane a reușit să termine pe primul loc, respectiv locul doi și să promoveze din punct de vedere sportiv în prima ligă, însă „militarii” nu au avut drept de promovare, iar acum își termină contractul la finalul sezonului și e decis să plece.

Gabriel Boștină este ultimul nume care se înscrie pe această listă. Mijlocașul a ajuns la Steaua în 2002, unde a jucat 8 meciuri. Din 2003, mijlocașul stânga a evoluat pentru FCSB și a reușit două titluri de campion: 88 de partide și 17 goluri, fiind coechipier cu Daniel Oprița. În 2007 și el a plecat la rivala Dinamo. A fost numit antrenorul secund al lui Daniel Oprița în iunie 2023.

11 jucători au evoluat la FCSB și CSA Steaua București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *